avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am cerut cu certificat de caziar fiscal pentru ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am cerut cu certificat de caziar fiscal pentru societate

Am cerut cu certificat de caziar fiscal pentru societate si am vazut ca a fost trecuta fapta de depunere cu intarziere a situatiilor financiare 2024 , fapta pentru care societatea a fost amendata cu 300 RON. Cat timp ramane in cazierul fiscal aceasta fapta? Poate fi stearsa?
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:52, 18 Septembrie 2025
OG 39/2015
art. 6
Scoaterea din evidență a contribuabililor care au informații înscrise în cazierul fiscal
(1) Contribuabilii care au înscrise informații în cazierul fiscal se scot din evidență dacă se află în următoarele situații:
....
e) faptele sunt sancționate contravențional, cu excepția faptelor prevăzute la lit. f), într-o perioadă de o lună de la data înscrierii informațiilor în cazierul fiscal, cu condiția achitării cuantumului amenzilor contravenționale. În situația în care cuantumul amenzilor nu a fost achitat în această perioadă, scoaterea din evidență se realizează în termen de 3 zile lucrătoare de la data achitării amenzilor sau la data împlinirii unui termen de 5 ani de la data înscrierii informațiilor în cazierul fiscal, în situația în care cuantumul amenzilor nu a fost achitat în acest termen;.....

Faptele sancţionate contravenţional, altele decât contravenţiile la regimul produselor accizabile, se scot din evidenţa cazierului fiscal, din oficiu sau la cererea contribuabilului, în condiţiile art.6 alin.(1) lit.e) din Ordonanţa Guvernului nr.39/2015, într-o perioadă de o lună de la data înscrierii informaţiilor în cazierul fiscal, cu condiţia achitării cuantumului amenzilor contravenţionale
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal adminstrator gelu86 gelu86 Am urmatoarea situatie: am fost adminsitrator la o firma, din 2008 nu s-au depus declaratii, firma a avut 2 angajati la inceput si nu a avut nici o activitate, ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala, cazier fiscal. Silviuvox Silviuvox Buna seara, sunt administrator si asociat intr-o societate infiintata in 2010, in anul 2013 a fost declarata inactiva fiscal pentru nedepunerea declaratiilor. ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal/înființare srl Jwjwj Jwjwj Bună ziua, am și eu o întrebare va rog: Intenționez sa deschid un SRL neplatitor de TVA, însă anul trecut am făcut prostia sa deschis un Srl cu ... (vezi toată discuția)