avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, de pe data de 30.09.25 se incheie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, de pe data de 30.09.25 se incheie contractul de munca ...

Buna ziua, de pe data de 30.09.25 se incheie contractul de munca prin inchiderea firmei, eu am probleme grave de sanatate si momentan sunt internata, urmand sa ma internez din nou, la alta sectie. Am inteles ca o sa mai am 3 luni inca asigurare, dar am citit, si multi s-au trezit neasigurati chiar din data desfacerii contractului. La handicap, ma lupt cu dosarul, fiind respind pentru ca nu am documente de la 25 de ani sa ateste problemele ( multe din ele fiind cu mult inaintea varstei de 25, dar doctorii m-au ignorat cu: ti se pare, esti tanara si iti trece, etc ). Ma puteti ajuta cu ce pasi trebuie sa fac sa raman macar cu asigurarea pana ma pun pe picioare, si poate, in final, imi dau un diagnostic?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 17 Septembrie 2025
Pentru persoanele care realizează veniturile prevăzute la art. 155 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, calitatea de asigurat încetează în termen de 3 luni de la data încetării raporturilor de muncă/serviciu.
Am contract full time, pe perioada nedeterminata din 2021, doar ca, din cauza sanatatii nu mai pot munci. Am auzit de cele 3 luni dar am vazut multe peroane care au zis ca nu au primit acele luni, de aceea sunt un pic ingrijorata. Nu am nici sanatatea necesara sa alerg pe la institutiile statului.

Cornel Vasile a scris:

Pentru persoanele care realizează veniturile prevăzute la art. 155 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, calitatea de asigurat încetează în termen de 3 luni de la data încetării raporturilor de muncă/serviciu.

Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2025
Remaya, utilizator
Intrebati la Casa de Sanatate , mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Alexandra Ionita1 Alexandra Ionita1 Bună ziua, Vă rog să mă lămuriţi cu urmatoarea situaţie: Am lucrat la o firma din ianuarie 2020 până pe data de 19 martie 2021 cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Pentru un contract de 2 ore/saptamana, salariatul va fi asigurat ... Chloej Chloej Pentru un contract de 2 ore/saptamana, salariatul va fi asigurat la sanatate? (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate lumifatu lumifatu am un nepot care in aceasta vara si-a dat licenta, s-a angajat part time dar munceste la negru! in urma unor probleme de sanatate a aflat ca trebuie operat la ... (vezi toată discuția)