Buna ziua,
As dori sa aflu daca dreptul de uzufruct se poate lasa mostenire unuia dintre copiii mei.
Situatia reala este astfel: eu am doi copii ( o fata si un baiat); socrul meu (in timpul vietii sale) a lasat mostenire doar fetei mele apartamentul de bloc in care a locuit cu sotia dansului prin contract de vanzare - cumparare , cu conditia ingrijirii sale cat a fost in viata.
Locuinta a fost lasata fetei mele ca nud proprietar, iar ca uzufructuari au fost :socrul meu, sotia lui, fostul meu sot si eu.
Intre timp lucrurile au evoluat si s-au schimbat astfel: socrul meu si sotia dansului au decedat, eu am divortat de sotul meu si in urma partajului a renuntat la dreptul lui de uzufructuar din acest contract si am ramas doar eu si fiica mea.
Fiica mea ca nud- proprietar iar eu uzufructuar.
Relatiile s-au cam deteriorat cu fiica mea intre timp.
As dori sa stiu daca dupa trecerea mea in nefiinta , baiatul are dreptul sa preia uzufructul de care am beneficiat eu sau la imbunatatirile pe care eu le-am adus acestui apartament in decursul anilor pana in acest moment.
Va multumesc !
Nu. Dreptul de uzufruct este cel mult viager.
Se stinge la decesul titularului.
Realizați ca dacă asa ceva ar fi posibil, uzufructul nu s-ar stinge niciodată și ar continua la nesfârșit cu moștenitorii.
Daca dreptul de uzufruct ar putea fi lasat mostenire , nudul proprietar nu si-ar putea folosi niciodata proprietatea , fiecare uzufructuar si-ar lasa dreptul mostenire , pe generatii si generatii , iar “ nudul “ nu s-ar alege decat cu plata impozitelor si a reparatiilor majore privind proprietatea . Daca va uitati in actul care v-a instituit acest drept , veti vedea ca uzufructul este viager ( daca nu e pe o perioada mai scurta ) , asta insemnand - maxim pe durata vietii dvs. Deci , nu aveti cum sa-l lasati mostenire , acest drept se stinge la decesul dvs.
Uzufruct
plopilor
uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)