avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru anularea unui act juridic ( vanzare- ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru anularea unui act juridic ( vanzare- cumpărare) ...

Bună seara. Pentru anularea unui act juridic ( vanzare- cumpărare) se face acțiune în constatare sau cerere de anulare a actului juridic? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Bebbe , utilizator 09:04, 18 Septembrie 2025
Cerere de anulare, în princioiu. Care este motivul ?
Mătușa mea a vândut un imobil,construit in timpul căsătoriei cu unchiul meu. Unchiul dorește anularea vânzării.
Are motive ? un contract de v-c nu se anuleaza doar pentru ca te-ai razgandit … As intelege ca matusa a vandut singura un bun comun . Asa este ? sau a semnat si unchiul ? Sau a fost construit in timpul casatoriei , dar a fost - totusi - bun propriu al matusei ( caz in care putea sa vanda fara a intreba pe cineva ) .
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
A fost construit in timpul căsătoriei de unchiul meu, in mare parte în anul 2000. In 2005 ei s au separat în fapt. In 2019 mătușa a intabulat imobilul și la vândut fără că unchiul să semneze. Acum ei sunt in divorț și acum a aflat unchiul de faptul că ea a vândut casa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act testament ContSters160754 ContSters160754 buna-seara!.am o matusa care a mostenit o casa de la parinti,avand act de proprietate.acest act i s-a facut in timp ce era casatorita.parintii matusei au ... (vezi toată discuția)
Poate ataca donația? Marrian Marrian Bună ziua, mătușa mea mi-a donat casa mie printr-un act de donație cu uzu fruct, după ce băiatul și soțul ia decedat Ea ne mai având nepoți de la ... (vezi toată discuția)
Mostenitoare cu titlu de proprietate, dar a fost vandut de o ruda care avea si el titlu de proprietate pe acelasi pamant. elenaaa20 elenaaa20 buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o intimpin, iar justitia romana este prea oarba ca sa vada adevarul. Am mostenit prin testament de la ... (vezi toată discuția)