avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
LIVE, ACUM (323 PARTICIPANȚI) SSM: Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vizionare doar cu strada trecuta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vizionare doar cu strada trecuta (bloc/scara/apt in alb)

Contract vizionare doar cu strada trecuta

Buna ziua, am semnat cu o agentie A un contract de vizionare, pentru un apartament pe strada X, in contract fiind trecuta doar strada. Agentul mi-a zis ca ne grabim sa vizionam in 20 min, nu scriem decat strada acum. Dupa 2 zile am vazut un alt apartment pe aceeasi strada (strada normala, ambele apartamente vechi), cu o alta agentie, si as vrea sa il cumpar pe acesta.

Am mers la prima agentie si am cerut sa completeze corect, in acel contract, blocul scara si numarul apartamentului, caci vreau sa cumpar pe aceeasi strada. Agentul a vrut sa completeze, insa o colega a lui a inceput sa tipe ca eu sa plec acasa, si sa nu le pierd timpul.

Am plecat imediat, in timp ce ea tipa.

Ce parere aveti, vor sa imi dea teapa, asteptand ca poate eu sa cumpar pe aceeasi strada, si ei sa adauge blocul/scara/apartamentul la care eu am cumparat, si apoi sa ma dea in judecata ? Mie mi se pare cel putin ciudat, ce sfat imi dati ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 09:45, 24 Septembrie 2025
Buna ziua

Ei de unde ar putea sti unde cumparati dvs? Nu ati primit si dvs o copie a acelui contract?
Le-am zis eu, in agentia lor, ca vreau sa cumpar in acelasi bloc. Atunci a inceput colega lui sa tipe, ca sa nu completeze el datele corecte.
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2025
ggc23, utilizator
Nu trebuia sa le spuneti de ce solicitati completarea contractului.
Acum e posibil sa va ceara sa le platiti comisionul, pastrati copia contractului si pregatiti-va de o actiune in instanta....
Buna ziua

Dvs aveti o copie a acelui contract?

In orice caz, eu nu au de unde sa stie ca dvs chiar ati cumparat in acel bloc, chiar daca le-ati spus ca vreti sa faceti asta. De unde sa stie ca intr-adevar ati cumparat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei, asta să fie marea problemă pentru o agenție imobiliară care cunoaște blocul.

Oricum, îmi place cum a evoluat povestea de la "cumpăr pe aceeași stradă" în "cumpăr în același bloc".

Alte discuții în legătură

Contract intermediere imobiliara abuziv Mihai Pasare Mihai Pasare Buna ziua, Dorind sa cumpar un apartament am sunat la diverse anunturi de pe site urile cu imobiliare. Am stabilit o intalnire cu o persoana de la o agentie ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliara staicoviciclaudia staicoviciclaudia Buna ziua! As dori sa ma consult cu dumneavoastra in ceea ce priveste urmatoarea problema: anul acesta am decis sa achizitionez un apartament si vazand un ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare emysa emysa Buna ziua, Am vizionat un apartament in luna noiembrie 2013 si am semnat un contract de vizionare in care nu era trecuta suma apartamentului, iar la ... (vezi toată discuția)