avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua va rog clarificări în următoarea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua va rog clarificări în următoarea situație. Sunt ...

Bună ziua va rog clarificări în următoarea situație. Sunt născută în aug 1966, cu o vechime de 39 ani și 8 luni am ieșit în ian la pensie anticipat. Am 2 copii crescuti pana la 18 ani. Am făcut acum trecerea la limita de varsta și au respins cu mențiunea ca vechimea nu îndeplinește conditiile, respectiv 39 ani și 9 luni, fără a lua în calcul reducerea anului pt cei 2 copii. Ce am de făcut!? Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Silvia sandic , utilizator 10:55, 19 Septembrie 2025
Intr-adevar , aceasta e vechimea de care aveti nevoie pentru a va putea pensiona pe baza art 56 al Legii 360/2023 : de 39 ani si 9 luni . Va lipseste 1 luna . Reducerea pentru copii nu creste vechimea , ci diminueaza varsta necesara . Stagiul de cotizare ramane atata cat l-ati realizat .
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
Mulțumesc! Pt a suplimenta perioada cu o luna, îmi puteți sugera o soluție? As putea plăti obligațiile fiscale la un să-l mediu sau cum as putea!?
In opinia mea , nu puteti , dar intrebati mai bine la Casa de pensii .
Dacă as avea un contract nou de munca pe 1-2 luni ar fi ok!? Va multumesc tare mult!!

~ final discuție ~