Buna ziua.
In anul 2020 am cumparat 2 apartamente intr-un bloc construit inainte de 1989 de la o firma privata (dezvoltator imobiliar), care cumparase cladirea si o renovase. Recent, a aparut o persoana care sustine ca este proprietara terenului de sub bloc, ca exista un drept de superficie pe terenul sau cu titlu gratuit si ca ar dori sa transforme acest drept intr-unul cu titlu oneros. La momentul achizitiei imobilelor, nici eu si nici ceilalti proprietari din bloc nu aveam cunostinta de acest aspect, desi in extrasul de CF figura drept de folosinta asupra terenului, nu drept de proprietate. Aceasta situatie nu ne-a fost explicata absolut deloc nici de notar, nici de banca prin care am achizitionat imobilele si nici de vanzator.
In acest moment, persoana efectueaza demersuri pe langa proprietarii din bloc de a incheia contracte de inchiriere pentru suprafetele de teren aferente fiecarei locuinte. Daca refuzam incheierea unei astfel de intelegeri, poate sa ne oblige? Adica ar avea sanse de castig in instanta?
Mentionez ca a existat un proces in trecut intre persoana respectiva si fostul proprietar al cladirii (dezvoltatorul imobiliar), de la care am cumparat apartamentele, pe care ea l-a pierdut.
Sunt interesat de o evaluare preliminara privind sansele reale de a castiga in instanta, astfel incat sa stiu ce sa fac in viitor. Multumesc.
Pentru o analiza prealabila sunt de analizat documentele imobilului, extras CF imobil - colectiv si individual, contract de vanzare-cumparare si este de verificat litigiul care a avut loc intre doamna care sustine ca detine un drept de proprietate si dezvoltatorul imobiliar cu privire la obiectul litigului, hotararea instantei de judecata, dispozitiile instantei de judecata, impactul hotararii asupra imobilului.