avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare marire balcon -condominiu si ocupare trotuar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare marire balcon -condominiu si ocupare trotuar bloc vechi

Intrebare marire balcon -condominiu si ocupare trotuar bloc vechi . Buna ziua , detin un apartament intr-un bloc vechi din 1970 cu 16 apartamente ( parter plus 3 etaje ) . Un vecin de la parter a marit balconul fara autorizatie , si a construit o terasa peste trotuarul de garda prin 2023 ( au latit si trotuarul cu un metru pe o prtiune de peste 7 metri lungime ) ; o vecina a sunat la Politia Locala care a constatat edificarea ilegala , ulterior n-i s-a transmis ca au intrat in legalitate ; Problema e ca nu au acordul tuturor coproprietarilor si ma intreb cum de a fost posibil sa obina autorizatia de construire . Terenul din jurul blocului apartine statului si e in administrarea Primariei . Cine cunoaste legea 196/2018 care reglementeaza prioprietatile tip condominiu unde spatiile comune sunt coproprietate fortata indivizibila ; acordurile notariale erau obligatorii de la care vecini ( vecinul are ap3 si e perete in perete cu 2 si 4 ) ; noi credem ca e o golanie la mijloc girata de coruptii din Politia Locala . Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 20:57, 20 Septembrie 2025
In primul rând, nu poliția locală da autorizație de construire. Faceti o sesizare la primărie si cereți sa vi se confirme în scris ca lucrarea s-a făcut cu autorizație de construire.

In al doilea rând, nu văd la ce acorduri notariale faceți referire și unde sunt prevazute în legea 196/2018. E vorba de modificarea constructivă a unei proprietăți individuale.
acorduri coproprietari pt spatiile comune ....si Politia Locala a venit sa constate ilegalitatea ; Primarul e un penal corupt ....asa ca eu caut legea care reglementeaza coproprietarii unui imobil vechi pt spatiile comune aflate in coproprietate fortata
in acest caz intrarea in legalitate incepe cu concesionarea de catre primarie a terenului in discutie catre persoana ce solicita. in continuare, metodologia nu implica obligatoriu autorizatie de construire, dar necesita certificat de urbanism si expertiza tehnica, printre altele
Pai nu...ca in fata balconului e trotuarul ...nu poti construi pe troruar. Simplu. Primaria nu poate da certificat de urbanism pt trotuar.

adriandimitriu a scris:

in acest caz intrarea in legalitate incepe cu concesionarea de catre primarie a terenului in discutie catre persoana ce solicita. in continuare, metodologia nu implica obligatoriu autorizatie de construire, dar necesita certificat de urbanism si expertiza tehnica, printre altele

Pai , pare ca a dat … Persoana respectiva nu a afectat in nici un fel spatiile comune , aflate in coproprietate fortata . Prin urmare , nu avea nevoie de acordul coproprietarilor din bloc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot demola balcoanele ilegale ale vecinilor ? DeduMar DeduMar Buna ziua! Blocul în care locuiesc, face unghi de 90* cu blocul alăturat iar în spatele blocurilor vecinii de la parter și-au închis de mai mulți ani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nu stiu daca mai este activa aceasta pagina dar as ... IceTea IceTea Buna ziua, nu stiu daca mai este activa aceasta pagina dar as avea o intrebare: Locuiesc intr-un apartament la etaj 1 si as dori extinderea dormitorului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o mare dilemă, vĂ rog frumos un sfat! la parterul ... DeduMar DeduMar Bună ziua! Am o mare dilemă, VĂ ROG frumos un sfat! La parterul blocului, există 2 balcoane vechi și foarte mari (de fapt sunt prelungiri pe terenul ... (vezi toată discuția)