avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Doresc să montez pe ușă de la apartament in locul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Doresc să montez pe ușă de la apartament in locul vizorului actual ...

Salut.Doresc să montez pe ușă de la apartament in locul vizorului actual o sonerie care are și cameră video și senzor de detecție mișcare deci va filma pe oricine va trece prin fața ușii mele.Eu am vecini în stânga și în dreapta mea,in fața ușii mele nu există niciun apartament deci nu risc sa filmez in interiorul apartamentelor vecinilor.Am nevoie de acordul vecinilor pentru a monta aceasta sonerie care este și cu apel bidirectional?Nu am găsit nimic clar în legea GDPR in ce privește aceste sonerii.Eu nu dau filmări la nimeni este strict pentru siguranța apartamentului meu, deoarece zilele acestea am găsit aruncat pe preșul de la ușă niște jumări.Este un topic aici pe avocat despre aceste sonerii unde a discutat moderatorul cu o persoană ce dorea să instaleze o astfel de cameră dar până la final nu am înțeles dacă trebuie sau nu acordul vecinilor și dacă da care din ei doar cei de pe scara mea?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2025
Petrica1979, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristi.dan , utilizator 09:26, 23 Septembrie 2025
Buna ziua

Daca acea camera nu salveaza inregistrarile, nu este nici o problema legata de GDPR. Adica puteti avea o sonerie cu apel video. Daca filmarile se salveaza atunci discutia e intr-adevar mai nuantata.

GDPR nu interzice in mod explicit ce vreti sa faceti dvs, dar nici nu il permite. E o zona foarte gri si interpretabila. In linii mari, va trebui sa puteti dovedi in cazul unui control/proces etc... ca interesul dvs legitim este mai presus de dreptul la intimitate al vecinilor. In general pt blocuri/case asta se face justificand ca au existat spargeri sau alte fapte antisociale grave.

In opinia mea, faptul ca v-ati gasit presul murdar nu reprezinta un interes legitim superior dreptului la intimitate al vecinilor.

In schimb, daca jumarile reprezinta mai mult decat un accident sau o gluma, faceti plangere la politie.
ANSPDCP a avut la un moment dat un punct de vedere :www.avocatnet.ro/articol_554...
Daca si l-a schimbat, nu am stiinta.
Vedeti aici Rezumat generat de AI cu referire la camerele de supraveghere montate la bloc: [ link extern ]
Răspuns oficial ANSPDCP – persoanele fizice nu pot fi amendate conform GDPR, dacă prelucrarea datelor se face în interes domestic.
Daca acea camera nu salveaza inregistrarile, nu este nici o problema legata de GDPR. Adica puteti avea o sonerie cu apel video. Daca filmarile se salveaza atunci discutia e intr-adevar mai nuantata.

Ideea este ca aceste imagini este bine sa fie salvate - pen'ca, din ce motiv le mai punem, nu? Faza este sa nu le difuzam /distribuim sub nici-o forma, insa, daca este de facut vre-o reclamatie la politie sau in alta parte, sa avem cum demonstra, aratand inregistrarea. Eu asa vad rostul acestor camere, fie ele montate chiar si in locul vizorului usii.
Mai zic ca chestiunea cu murdarirea presului, sa o tratam in alt registru, dar daca se doreste a face o reclamatie la politie, sa aratam organului "fapta". Acum, ce sa zic, o fi fost o intamplare singulara... Daca omul persista in aceeasi maniera, chiar ca trebuie reclamat si probabil se vor lua masuri impotriva cetateanului.

Alte discuții în legătură

cameră spion de supraveghere montată în vizorul ușii la bloc este legal ? olive75 olive75 Vecinul de la bloc și-a montat Cameră spion de supraveghere în vizorul ușii , este legal ?. Când vecinul de vizavi deschide ușa, filmează ce se petrece ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! vecinul meu la bloc, si-a montat o camera cu vizor ... GGabry GGabry Buna ziua! Vecinul meu la bloc, si-a montat o camera cu vizor pe usa sa de la intrarea in apartament. Nu a cerut acordul nimanui, iar usa de la intrarea in ... (vezi toată discuția)
Aprobari sonerie video giv giv Buna ziua. Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio. Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se ... (vezi toată discuția)