avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu a implinit 18 ani, are cont bancar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu a implinit 18 ani, are cont bancar propriu, ...

Buna ziua, copilul meu a implinit 18 ani, are cont bancar propriu, a intrat la facultate. Pana in luna iulie, luna nasterii copilului, pensia de intretinere intra direct / poprire pe salariu, in contul meu. Tatal, cu de la el putere, a decis sa ii dea direct copilului pensia de intretinere. Intrebare: nu ar fi trebuit sa dau eu negare...renuntare de administrare pensie, in favoarea copilului? Ma gandesc ...pe cale legala!
Cel mai recent răspuns: Mamicaingrijorata , utilizator 09:20, 23 Septembrie 2025
Nu exista nicio cale legala și nici o negare.Tatal a procedat corectt,fiul este major și își administrează singur pensia primita.
Nu trebuia sa dati nici o negare si nici o renuntare , ati administrat pensia pentru ca era minor . Acum , major fiind , are capacitate deplina de exercitiu si-si poate administra singur banii . In relatie cu tatal sau , dvs. nu mai sunteti implicata . Cel care datoreaza , plateste direct celui indreptatit sa incaseze .
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de întreținere pentru copil major AlexaAdi AlexaAdi Buna ziua as dori sa stiu daca pot sa ii cer fostului sot eu sau fiul meu prin instanta sa vireze bani in contul fiului meu odata cu cerere de mărire a ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara pentru minori clauditzza clauditzza Am si eu o intrebare ...Parintii mei au divortat anul acesta si as vrea sa stiu daca pensia alimentara vine pe numele meu eu avand varsta de 17 ani sau pe ... (vezi toată discuția)