avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor pentru poze modificate cu AI
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor pentru poze modificate cu AI

Ca și companie care oferă fotografii modificate cu inteligența artificială, în ce mod aș putea garanta drepturile de autor clienților, odată cu fotografiile?
Situația 1: clientul îmi trimite resurse și cerințe pentru ce vrea să apară în poze, eu le generez/modific manual, apoi i le trimit.
Situația 2: îi ofer clientului acces la un software cu care poate genera/modifica manual fotografii pe care le descarcă și folosește.

În ce constă mai exact drepturile de autor și ce îi pot oferi clientului ca să stea liniștit că nu o să aibă probleme? Știu că la fotografii obișnuite drepturile de autor sunt implicite, dar nu știu ce e diferit la cele în care inteligența artificială are o contribuție majoră.
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
Madalin Sava, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare despre legalitatea supravegherii video, ... Haiduc00647 Haiduc00647 Buna ziua, Am o intrebare despre legalitatea supravegherii video, audio si a computerlui de munca. Se lucreaza de acasa. Camera video este de tip ... (vezi toată discuția)
Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)
Preluarea si prezentarea pe un website a datelor tehnice/fotografii a produselor electrocasnice EllaClau EllaClau Buna seara. Vreau sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite in cazul prezentarii de date tehnice, fotografii, manuale de instalare, pliante, pe un website, a ... (vezi toată discuția)