avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vin si eu cu o rugaminte poate fi in comitetul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vin si eu cu o rugaminte poate fi in comitetul executiv doua ...

vin si eu cu o rugaminte poate fi in comitetul executiv doua persoane care nu sunt proprietari unul este copilul proprietarului si altul sotia sau mai bine zis concubina nefiind casatoriti
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 09:35, 24 Septembrie 2025
Buna ziua

Conform legii 196/2018, art. 54, alin 1, membrii comitetului executiv sunt desemnați de către adunarea generală a asociației de proprietari, dintre membrii asociației de proprietari. Deci pentru a fi membru in comitetul executiv trebuie sa fii proprietar.

De asemenea, tot conform legii 196/2018, art. 46, alin 6, nu au dreptul de a fi alese sau numite în funcții de conducere, administrare sau control din cadrul asociațiilor de proprietari persoanele înrudite până la gradul al III-lea cu cei care deja ocupă aceste funcții.

Prin urmare, fiul si concubina unui membru al comitetului executiv nu pot fi la randul lor membri in comitetul executiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilități luciangav luciangav Sunt incompatibile funcțiile de angajat ANAF sau poliție și cea de președinte sau membru în comitetul asociației de proprietari? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Presedinte bloc LIOANAMARIA LIOANAMARIA Presedintele blocului a obtinut mandatul si in locul ei presteaza sotul ei.Este legal? (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cerasela2018 cerasela2018 Cenzorul - proprietar din bloc, cu contract de mandat si-a dat demisia. Si in cazul contractului de mandat este valabil preavizul de 20 zile lucratoare sau ... (vezi toată discuția)