avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Eu si sotia mea suntem pensionari.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Eu si sotia mea suntem pensionari.

Eu si sotia mea suntem pensionari. Avem cate un cont fiecare la aceasi banca. Am transferat in acest an (2025) din contul meu in contul sotiei o suma de aproximativ 200.000,00 lei, pentru a depune ea aceasta suma in cont de depozit, avand procent de dobanta mai mare decat as fi avut eu. Intrebarea este: daca ea va trebui sa depuna declaratie unica, se considera acest transfer ca venit?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: laszlobotar , utilizator 14:52, 24 Septembrie 2025
Buna ziua

Transferurile/sumele date/încasate de la rude se subscriu operaţiunilor de donaţie/dar manual şi se încadrează în categoria veniturilor neimpozabile.

Deci, sotia nu trebuie sa treaca in declaratia unica suma de bani primita de la dvs.

Insa va trebui sa declare si sa plateasca CASS pentru castigurile din dobanzi daca depasesc plafonul stabilit.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass venituri din dobanzi Eliana11 Eliana11 Buna ziua, Am inteles ca daca sunt pensionar si incasez dobanzi din depozite bancare peste plafonul de 12 salarii minime brute trebuie sa depun declaratia ... (vezi toată discuția)
In luna mai 2025 am depus declaratia unica pentru plata cass vraciusorina vraciusorina In luna mai 2025 am depus declaratia unica pentru plata CASS pentru un plafon de 24 salarii minime deoarece am ridicat dividende in anul 2024. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor din partea părinților pentru copil alinescoo alinescoo Se dă următoarea situație: părinții vor să ajute copilul major la achiziția unui automobil. Automobilul poate fi achiziționat ori de la persoană ... (vezi toată discuția)