avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... In luna mai 2025 am depus declaratia unica pentru ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

In luna mai 2025 am depus declaratia unica pentru plata CASS

In luna mai 2025 am depus declaratia unica pentru plata CASS pentru un plafon de 24 salarii minime deoarece am ridicat dividende in anul 2024. Mentionez ca nu sunt salariat. Pana cand sunt asigurat la sanatate conform legii 141 ?
Trebuie sa depun declaratia unica din nou ?
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: shnndr , utilizator 14:36, 24 Septembrie 2025
Sunt in aceeasi situatie, si din ce am inteles de la functionarul casei de asigurari sociale, plata pe care ai facut-o iti ofera calitatea de asigurat doar pana la data de 25.05.2025, si doar daca comunici catre casa de asigurari sociale declaratia si recipisa pentru a-ti schimba calitatea in asigurat, pentru ca ANAF se pare ca nu comunica cu casa de pensii, si trebuie sa o faci manual printr-un link obscur, si anume: [ link extern ]

Pentru a beneficia de calitatea de asigurat si dupa data de 25.05.2025, trebuie sa optezi pentru plata CASS pentru anul 2025 in cadrul declaratiei unice. Cel putin eu asta am inteles din explicatiile seci ale functionarului, daca exista cineva calificat pe acest website poate sa confirme.

Prin urmare, platesti CASS pentru 24 de luni degeaba. Nu beneficiezi de ei decat pentru cateva luni, de cand ai completat declaratia si pana la termenul limita de depunere al acesteia. Ca sa beneficiezi de asigurare trebuie sa platesti anticipat CASS, si nu dupa depasirea plafonului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass la depasirea plafonului de 6/12 salarii nu iti asigura calitatea de asigurat pentru tot anul shnndr shnndr Daca depasesti plafonul de 6/12 salarii pentru venituri din dividende anul asta, trebuie sa completezi declaratia unica anul urmator intre 01 ianuarie-25 mai ... (vezi toată discuția)
Obtin venituri din chirii in 2025. cass se plateste in 2026. exista optiune sa platesc in 2025? GermanAlex GermanAlex Obtin venituri din chirii in 2025. Conform declaratiei unice eu voi plati CASS pe 2025 prin mai 2026 cand depun declaratia unica pe 2025. Deci sunt sau nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cass optional inclus in plata cass totala? Valeriu8666 Valeriu8666 Daca am avut venituri din investitii in 2024 si completez declaratia Unica atunci voi plati o taxa conform plafonului depasit, dar nu voi fi asigurat la ... (vezi toată discuția)