avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinul de bloc

De ceva vreme am probleme cu vecinii care stau deasupra mea, cu vecina in special. Se pare ca ei si-au pus gresie in hol si vecina, dimineata, seara, cand e pe-acasa are pe post de incaltari niste saboti. E ca si picatura chinezeasca, aud fiecare pas pe care il face. Am fost la ei la apartament sa le comunic faptul ca ma deranjeaza sa-i aud de fiecare data pasii. O vreme s-a conformat si nu am mai auzit nimic. Apoi a inceput din nou distractia. Am lasat biletele in cutia postala sa-i spun acest lucru, pentru ca la usa, ei nu mai raspund. Seara tarziu muta mobila, fac curatenie. De curand mi-au facut o surpriza si in baie, unde am zugravit tavanul, costand destul de mult. O parte din tavan, pe unde trec conductele este inundat, si cade zugraveala. In fiecare zi tot gasesc pe jos mizerie din cauza zugravelii care tot cade. Cum pot rezolva aceasta problema ? Politia probabil ar rade la o reclamatie de genul asta. Administratoarea daca merge si nu-i gaseste la usa ce le poate face? Care ar fi urmatorul pas in rezolvarea problemei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters44992 , utilizator 17:37, 19 Februarie 2010
Am vorbit cu administratoarea, am mers personal cu ea la usa vecinilor. N-au raspuns la usa. Se pare ca sunt niste chiriasi acolo. Seara se distreaza, in baie m-au inundat. Daca au o defectiune la instalatie, eu nu imi pot da seama pentru ca ei s-au baricadat in casa si nu deschid. Administratoarea mi-a recomandat sa fac o reclamatie la politie, insa nu era prea convinsa ca acestia pot face ceva. Alta solutie pe care mi-a dat-o e sa imi asigur locuinta si atunci asiguratorul va merge la ei sa-si recupereze banii. Proprietarul se pare ca e plecat prin Italia. Ce mai pot face in cazul asta? Astept sa-mi distruga tot tavanul din baie si atunci sa-i dau in judecata sau care ar fi solutia, ca nu-mi dau seama ?
Indiferent ca locuesc chiriasii sau proprietarii in apartament, in momentul cand va deranjeaza cu zgomotul, mai ales noaptea, sunati la 112. Explicati politistilor problema si solicitati sa intervina.
Pentru degradarea zugravelii dupa inundatii sau infiltratii de apa cauzate de instalatiile defecte, faceti o asigurare iar cand se intampla apelati firma de asigurari. Ei va despagubesc si vor recupera banii de la cei vinovati.

Aveti dreptate. Va multumesc pentru raspuns. E cam ca si asigurarea obligatorie auto. In caz de accident firma de asigurari te despagubeste. Cam din acest motiv ar trebui sa devina obligatorii asigurarile pentru apartament. Se evita astfel situatiile de genul: vecinul te inunda, apoi vine si iti spune: Daca vreti va aduc vopsea si apoi se face ca uita. Asemenea reglementari ar responsabiliza oamenii si se vor gandi de doua ori inainte de uita robinetul deschis si apoi sa plece acasa. Se pare ca doar atinsi la buzunar se vor comporta responsabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatii vecini b28cvg b28cvg buna ziua, se intampla ca ma inunda vecinii si pare se ca nu este nici de la vecina de deasupra, ci de la cei de la et 8 care nu deschid usa nimanui, sunt ... (vezi toată discuția)
Inundatie vecini cu apa prin bec - cine e vinovat si ce se poate face adela88 adela88 Dintr-o data pisica mea fuge de pe pervaz si aud un zgomot ca o trosnitura mica pe repeat. Ma duc sa vad ce boacane face dar, saraca, tot ce facea era sa se ... (vezi toată discuția)
Ce e facut cand presedintele asociatiei de proprietari este aceesi persoana cu proprietarul apartamentului ce reprezinta sursa inundatiei apartamentului altui locatar? Naiya Naiya Buna seara, De mai mult de 3 ani sunt inundata la nivelul tavanului bucatariei intr un loc ce corespunde instalatiei sanitare ce deserveste bideul baii din ... (vezi toată discuția)