Bună ziua , situație este în felul următor , eu cu tatăl fetiței am divorțat , custodia este comună cu domiciliul la el și cu drept de vizita , weekenduri vacanțe zile de naștere sărbători etc , tatăl a plecat în străinătate fără ca să anunțe mama ca lasă copilul cu bunici , printr o procură notarială nu judecătorească , mama afla de la învățătoare ca tatăl este plecat , cum ar putea lua copilul la ea fără să fie băgată la răpire sau eu mai știu alte cazuri . Mulțumesc
Dacă ar fi așa ușor , eu din ce am înțeles s-ar putea merge acum în instanță pentru schimbare domiciliu temporar cat este plecat , dar care sunt șansele să se câștige …
Depinde pentru cat timp este tatal plecat, normal trebuia sa fiti anuntata, in concret in prezent bunicii nu pot exercita autoritatea parinteasca atat timp cat minorul va are pe dvs aproapee.
Insa orice schimbare - ca sa fie legala - trebuie sa fie facuta prin instanta. Luati legatura cu avocat si vedeti daca va puteti incadra pe o ordonanta presedintiala, depinde mult de cum se prezinta minora, de conditiile de crestere, de veniturile din munca, de opinia scolii,de motivul pentru care prima instanta a decis domiciliul la tata _daca acele motive mai subzista sau nu - insa intotdeauna parintele are intaietate in cresterea si educarea copilului.