avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare domiciliu minor lăsat în grija bunicilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare domiciliu minor lăsat în grija bunicilor

Bună ziua , situație este în felul următor , eu cu tatăl fetiței am divorțat , custodia este comună cu domiciliul la el și cu drept de vizita , weekenduri vacanțe zile de naștere sărbători etc , tatăl a plecat în străinătate fără ca să anunțe mama ca lasă copilul cu bunici , printr o procură notarială nu judecătorească , mama afla de la învățătoare ca tatăl este plecat , cum ar putea lua copilul la ea fără să fie băgată la răpire sau eu mai știu alte cazuri . Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:49, 26 Septembrie 2025
Notificare bunici, tată, instanșă dacă nu vor. Trebuie să discute cu un avocat.

Dacă ar fi așa ușor , eu din ce am înțeles s-ar putea merge acum în instanță pentru schimbare domiciliu temporar cat este plecat , dar care sunt șansele să se câștige …
Depinde pentru cat timp este tatal plecat, normal trebuia sa fiti anuntata, in concret in prezent bunicii nu pot exercita autoritatea parinteasca atat timp cat minorul va are pe dvs aproapee.

Insa orice schimbare - ca sa fie legala - trebuie sa fie facuta prin instanta. Luati legatura cu avocat si vedeti daca va puteti incadra pe o ordonanta presedintiala, depinde mult de cum se prezinta minora, de conditiile de crestere, de veniturile din munca, de opinia scolii,de motivul pentru care prima instanta a decis domiciliul la tata _daca acele motive mai subzista sau nu - insa intotdeauna parintele are intaietate in cresterea si educarea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la copil - concubinul mi-a luat fetita giulya93 giulya93 buna ziua am si eu o problema.am o fetita de 3 ani si eu cu tatal ei neam despartit eu nu am serviciu si nici el nu are dar munceste in strainatate dar nu cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)
Mama abandoneaza copilu si pleaca in strainatate ankalupu ankalupu buna ziua, sotul meu are un copil dintr o casatorie anterioara, copilul are 16 ani si a fost incredintat mamei spre crestere. mama aparasit domiciliul si ... (vezi toată discuția)