avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la notar unic copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la notar unic copil

Salutări,
Tatăl meu a murit acum câteva zile. Nu era căsătorit și sunt singurul lui copil. Când am înregistrat decesul, mi s-a spus că trebuie să aştept aproximativ 2-3 luni ca să îmi ajungă la domiciliu un document care mă cheamă la succesiune pentru bunurile lui. Problema este că eu locuiesc în Italia și nu pot să stau atât de mult timp în România. Prefer să rezolv personal în loc să dau o procură. Întrebarea mea este: dacă mă duc la notar cu certificatul de deces şi cu actele mele de naștere și de identitate, poate notarul să îmi gestioneze moştenirea/succesiunea astfel încât să nu fie nevoie să aștept atât de mult timp? Mulțumesc
Nu înțeleg cine v-ar fi spus așa ceva. Data viitoare întrebați un notar sau avocat.
Puteți dezbate moștenirea oricând, aveți însă nevoie și de actele de proprietate ale bunurilor moștenite.

~ final discuție ~