avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am avea nevoie de asistenta juridica pentru a ne ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am avea nevoie de asistenta juridica pentru a ne sfatui ...

Buna ziua! Am avea nevoie de asistenta juridica pentru a ne sfatui intr-un caz în care am platit un pachet turistic care ulterior a fost anulat si dorim sa recuperam suma achitata. Va rugam sa ne recomandati pe cineva din judetul Mures. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:28, 26 Septembrie 2025
Eu cred ca s-ar putea rezolva si printr-o notificare redactata, semnata si trimisa de avocat, avand in vedere nerespectarea prevederilor legale si daunele la care pot fi obligati. Clar ca ei incalca legislatia si aici ma refer la:

OG nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate – transpune o directivă europeană și obligă agențiile să restituie integral sumele achitate atunci când pachetul turistic este anulat și nu se mai poate presta serviciul.

Codul civil (art. 1164 și urm.) – regula generală: obligația corelativă plății prețului este prestarea serviciului; dacă acesta nu se execută, apare dreptul la restituire (restituirea prestațiilor).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la avocat puteți merge sa sesizați OPC, ANPC actual.
Daca vor fi și infracțiuni deja lucrurile se schimba mult.

Un avocat va ia probabil 500 lei numai pe consultanta juridică. Se poate lua și dublu sau triplu.

București 2025
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans vacanta adela88 adela88 Buna ziua, Am o problema: in luna februarie am rezervat o vacanta printr-o mare agentie de turism romaneasca. Am platit 2000 de lei avans prin plata ... (vezi toată discuția)
Indrumare pentru o sesizare Laura2285 Laura2285 Buna ziua, In luna octombrie am platit integral o excursie 2 persoane la Praga in valoare de 1355 lei, unei agentii din bucuresti. Am primit documentele ... (vezi toată discuția)
Neaplicarea legii maria1956 maria1956 Buna ziua,,cum pot recupera banii pe vacanta? Agentia spune ca nu aplica OG 2/2018. Aici avem in vedere prevederile intens discutate ale art. 13, alin 3 din ... (vezi toată discuția)