Buna ziua! Am avea nevoie de asistenta juridica pentru a ne sfatui intr-un caz în care am platit un pachet turistic care ulterior a fost anulat si dorim sa recuperam suma achitata. Va rugam sa ne recomandati pe cineva din judetul Mures. Multumesc!
Eu cred ca s-ar putea rezolva si printr-o notificare redactata, semnata si trimisa de avocat, avand in vedere nerespectarea prevederilor legale si daunele la care pot fi obligati. Clar ca ei incalca legislatia si aici ma refer la:
OG nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate – transpune o directivă europeană și obligă agențiile să restituie integral sumele achitate atunci când pachetul turistic este anulat și nu se mai poate presta serviciul.
Codul civil (art. 1164 și urm.) – regula generală: obligația corelativă plății prețului este prestarea serviciului; dacă acesta nu se execută, apare dreptul la restituire (restituirea prestațiilor).
Neaplicarea legii
maria1956
Buna ziua,,cum pot recupera banii pe vacanta?
Agentia spune ca nu aplica OG 2/2018.
Aici avem in vedere prevederile intens discutate ale art. 13, alin 3 din ... (vezi toată discuția)