avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Sunt pârât într-un proces civil privind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Sunt pârât într-un proces civil privind stabilirea ...

Bună ziua,
Sunt pârât într-un proces civil privind stabilirea liniei de hotar cu vecinii. Reclamanta a mai avut un proces anterior, pe același subiect, pe care l-a pierdut definitiv, iar acum a deschis un nou proces pe baza unui act vechi al vărului ei. ( varul ei a fost martor în primul proces, pentru ea, și varul ei mi-a vândut terenul de casa în 2000 și el a depus un act de proprietate vechi cum în cartea lui funciara veche scria ca avem mai puțin pământ la linia de hotar dar el ne-a vândut mai mult cu 1 metru. În cartea funciara mea, și la notar.

Întrebarea mea este: pot să cer daune morale în acest al doilea proces, prin cerere reconvențională, invocând faptul că aceste procese repetate constituie un abuz de drept procesual și îmi provoacă prejudicii morale (inclusiv stări de sănătate agravate în familie din cauza stresului)? Sau trebuie neapărat să deschid un proces separat pentru daune morale?”

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:37, 26 Septembrie 2025
Nu va oprește nimeni sa solicitați daune morale în procesul prezent formuland pe lângă intampinare și o reconventionala.Procedural puteți despre șanse am dubii indiferent cum formulați prin reconventionala sau proces separat..

~ final discuție ~