avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Salut! Am organizat de doua ori in acest an alegeri ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Salut! Am organizat de doua ori in acest an alegeri pentru reprezentatii. ...

Salut! Am organizat de doua ori in acest an alegeri pentru reprezentatii salariatilor. Suntem 800 de angajati. Nu am reusit sa intrunim cele 50% + 1 din voturile necesare pentru niciun candidat - cei mai multi colegi voteaza 1 singur candidat, in ciuda explicatiilor celor din grupul de initiativa. In acest caz am putea organiza un vot "pe lista", in care sa fie inclusi toti cei 4 candidati? Sau pe doua liste, sa zicem grupul A (4 candidati) si grupul B (alti 4 candidati). Sau am putea, legal, organiza 2 tururi - un tur pentru a'i separa pe cei de pe primele 4 locuri, chiar daca nu au intrunit pragul, iar apoi un tur in care sa se voteze cu DA sau NU lista celor 4? Mentionez si ca de fiecare data cvorumul prezentei a fost indeplinit, au votat peste 500 de colegi, iar mandatul si atributiile au fost si ele votate/ validate de fiecare data. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
CarmenI123, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se aleg corect presedintii asociatiilor de locatari gicadima gicadima La noi in asociatie nu putem scapa de vechiul presedinte deoarece foloseste fel de fel tertipuri pentru a ramane in functie. Data trecuta a supus la vot prima ... (vezi toată discuția)
Schimbarea presedintelui de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai La schimbarea unui presedinte de asociatie,cel nou propus voteaza pentru el ,sau asteapta rezultatul votului celorlalti proprietari pentru investirea acestuia ... (vezi toată discuția)
Alegere primari SaizuCristian SaizuCristian Am o nelămurire dacă mă poate cineva ajuta cu un răspuns în privința alegeri primarilor.Alegerea se face în două tururi de scrutin sau se alege din ... (vezi toată discuția)