avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea presedintelui de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea presedintelui de asociatie

La schimbarea unui presedinte de asociatie,cel nou propus voteaza pentru el ,sau asteapta rezultatul votului celorlalti proprietari pentru investirea acestuia in functie ?
Cel mai recent răspuns: tiberiu8mai , utilizator 21:12, 25 Ianuarie 2013
Conform art. 21 alin.3) din Legea 230/2007, Preşedintele asociaţiei de proprietari este fie candidatul care va obţine cel mai mare număr de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin voinţa sa şi a majorităţii proprietarilor din cadrul adunării generale.
La alegeri voteaza toti participantii, inclusiv cei care si-au depus candidatura pentru un mandat de presedinte.
Basescu nu a votat la alegeri?
Hotararea numirii in functia de presedinte de asociatie de proprietari se realizeaza in baza votului tuturor participantilor la adunarea generala
Multumesc !
Ce ciudat mi se pare sa te votezi pe tine insuti.... Mai normal ar fi daca fiecare candidat- care trebuie se fie ales in orice domeniu de activitate- ar astepta votul oamenilor care au dreptul si/sau interesul sa-i investeasca intr-o anumita functie. Multumesc!
Ce ciudat mi se pare sa te votezi pe tine insuti...

Este un fel de anulare a votului, pentru ca fiecare candidat se voteaza, deci este egal cu 0 votul. Doar daca este vorba de votul pentru un singur candidat si votul acestuia conteaza in a face 50%+1 este important.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
ContSters241232, utilizator

Alte discuții în legătură

Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de proprietari? coltomaltese coltomaltese Am tot cautat pe net daca un comodatar poate face parte dintr-o asociatie de proprietari si n-am gasit nimic. Ma poate ajuta careva? Pe scurt, am sediul ... (vezi toată discuția)
O persoană dată în judecată de asociație de proprietari candidează pentru postul de președinte. poate reprezenta asociația în proces dacă va fi ales, nu ar fi conflict de interese? wanzaa wanzaa Pentru postul de presedinte al asociatiei de proprietari va candida o persoana care este data in judecata de catre aceeasi asociatie de properietari pe care ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie-compatibilitate AsociatiaNr1 AsociatiaNr1 Buna seara. In urma neregurilor constatate aici : http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_147297/Contract-modificat-de-presedinte.html ... (vezi toată discuția)