avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate fratele meu sa ceara în instanta test ADN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate fratele meu sa ceara în instanta test ADN ...

Bună ziua, poate fratele meu sa ceara în instanta test ADN între mine și tatăl decedat? El vrea sa demonstreze ca nu este tatăl meu și sa ma scoată de la masa succesorala.
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
099990, utilizator
Cel mai recent răspuns: 099990 , utilizator 10:42, 29 Septembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde, sunteti recunoscuta ( adica parintii nu erau casatoriti cand v-ati nascut)sau v-ati nascut in timp ce parintii erau casatoriti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate obține proba ADN în instanță.
Nu este chiar ușor dar are șanse.

București 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă tatăl este decedat cum mai verificați ADN?
Trebuie să cereți deshumarea cadavrului tatălui ( cam complicată problema)
De câți ani este mort tatăl?
Instanta poate respinge din cauza degradării ADN
Deshumarea trebuie să fie aprobată de instanță si să fie dispusa de parchet
Sunt necesare demersuri prin cerere oficiala sau prin instanta de judecata catr institutul de medicina legala
Se vor efectua prelevarea de probe de la cadavru si realiz raportului de expertiza
Pentru deshumare este necesar acordul familiei.acordul titularului locului de înhumare acordul adm cimitirului etc..,
Fratele să aibă câștig de cauză are nevoie de un avocat fff bun.
Ghiar nu garantez ca va reuși să convingă magistrații cu o asemenea nebunie.( repet contează fff mult avocatul )
Se fac astfel de lucruri în Sicilia Italia ..( fratele se uită mult la filme).))))
SunnyXxxX, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si totusi , fiica nerecunoscuta a lui Adrian Paunescu , asa a dovedit ca ESTE fiica lui , si si-a luat partea de mostenire . S-a comparat ADN-ul ei cu cel al copiilor lui . Fara nici o dezhumare .
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact ,nu ADN-ul e problema, se vor preleva probe chiar de la frate, ci pana atunci, se va verifica daca fratele are capacitate procesuală activa pt o astfel de actiune.

Alte discuții în legătură

Pot sa imi castig paternitatea? anucy anucy mama mea este fiica nelegitima a unui domn.acesta in timpul vietii nu a recunoscut-o,ea crescand intr-o casa de copii.poate cere sa ii se faca testul de ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate camy_jon camy_jon I.C. si M.M. au primit un imobil prin mostenire testamentara de la defunctul P.S., care a declarat in testamnet ca nu are rude gr 1.Acum a aparut o femeie de ... (vezi toată discuția)