avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate fratele meu sa ceara în instanta test ADN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate fratele meu sa ceara în instanta test ADN ...

Bună ziua, poate fratele meu sa ceara în instanta test ADN între mine și tatăl decedat? El vrea sa demonstreze ca nu este tatăl meu și sa ma scoată de la masa succesorala.
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
099990, utilizator
Cel mai recent răspuns: 099990 , utilizator 10:42, 29 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Test ADN poate sa solicite dar actiunea in tagada paternitatii putea sa o faca defunctul daca era cazul sau sa fie inceputa de el si continuata de succesori. Fratele nu are calitate procesuala activa. Am avut un caz aproape identic, Reclamantii au pierdut procesul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca e un copil din afara casatoriei si a fost recunoscut, actiunea in contestarea recunoasterii paternitatii e imprescriptibila. Doamna nu a revenit sa raspunda daca e un copil din casatorie unde da, fratele nu are calitate pt o tagada.
Mama era căsătorită cu tatăl din certificatul meu de naștere. De asta eu sunt pe numele lui. Nimeni în cei 35vde ani nu a contestat ca eu nu a-și fi frica lui

gi-jane2 a scris:

daca e un copil din afara casatoriei si a fost recunoscut, actiunea in contestarea recunoasterii paternitatii e imprescriptibila. Doamna nu a revenit sa raspunda daca e un copil din casatorie unde da, fratele nu are calitate pt o tagada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi castig paternitatea? anucy anucy mama mea este fiica nelegitima a unui domn.acesta in timpul vietii nu a recunoscut-o,ea crescand intr-o casa de copii.poate cere sa ii se faca testul de ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate camy_jon camy_jon I.C. si M.M. au primit un imobil prin mostenire testamentara de la defunctul P.S., care a declarat in testamnet ca nu are rude gr 1.Acum a aparut o femeie de ... (vezi toată discuția)