Detin un spatiu comercial in care nu este nimeni , nu se desfasoara nici un fel de activitate de mai bine de 10 ani . Foarte rar se intra pentru a se verifica . Spatiul este inchiriat de la Cooperatie . Mi-a venit o factura de 20.000 lei . Am verificat contorul, pe filmare inregistreaza desi nu este nici un consumator activ . Am dat jos sigurantele . a doua zi indecsii crescuti . Am insistat la electrica ca e contorul defect , l-au trimis la verificat , a venit rezultat ca se afla in parametrii normali . Problema e ca contorul nu a fost citit aproximativ 6 ( sase ) ani . M-au deconectat , dar acum vreau sa deconecteze toata Cooperatia din cauza spatiului meu . Ce-i de facut ?
Sunt mai multe variante de rezolvare.
Pe scurt, contestati in scris factura, sesizati ANRE si ANPC. Dacă nu se rezolvă, se poate merge în instanță cu o acțiune în constatarea nulității parțiale a facturii (partea prescrisă cu datorie mai veche de 3 ani) și/sau pentru a obliga furnizorul la verificarea reală a instalației.
Între timp, cereti în scris verificarea rețelei interioare și a branșamentului pentru a exclude o eventuală racordare ilegală a altor consumatori pe linia dvs.
Electrica SA NU verifica instalatiile interioare , nu e in obiectul lor de activitate asta . Ei sunt responsabili de energia din retelele de pana la contor . E foarte posibil ca acel contor sa nu fie defect . Daca ziceti ca inregistra si cu sigurantele date jos , e limpede ca undeva , in reteaua dvs. , exista consumatori de care nu stiti . Legati fraudulos , sau din constructie . Apelati la o firma de instalatii electrice , agreata ANRE , care sa va verifice intreaga instalatie . Chiar in situatia in care cineva , cu rea-credinta , s-a legat la dvs. in retea , tot va trebui sa platiti factura , si sa recuperati pe cale legala de la cine v-a furat . Dvs. nu ati dat indexul pentru a fi facturat la zi cand ati incetat activitatea ? Daca nu au avut acces la contor , binenteles ca nu l-au citit , ca nu aveau cum . Daca vor sa intrerupa furnizarea pe toata cooperativa , inseamna ca nu sunteti titular de contract , aceasta ( cooperativa ) este . Asa e ? Daca da , problema e intre dvs. si proprietarul spatiului , Electrica n-are nici o implicare …