avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa preaviz Bună ziua, Sunt angajata de 6 ani și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa preaviz Bună ziua, Sunt angajata de 6 ani și din cauza ...

Lipsa preaviz
Bună ziua,
Sunt angajata de 6 ani și din cauza unor neînțelegeri am introdus demisie cu preaviz de 20 zile. Sefa m-a rugat sa ma gândesc, am discutat, si am zis ca rămân, în ideea în care se vor rezolva problemele. Ea a rupt atunci preavizul. Problemele nu s-au rezolvat, eu intre timp am găsit altceva de munca și doresc sa încep din 13 octombrie. Nu mai vreau sa stau aici în preaviz, vreau sa mai stau doar pana în 10 inclusiv. Ce se poate întâmpla dacă nu raman în preavizul stabilit prin contract de 20 de zile? Mai am 12 zile de concediu de luat. Nu poate sa le retina acestea în locul preavizului? Exista riscul sa nu mai imi plătească salariul din perioada 1-10 octombrie? E legal? Cum sa procedez? Mai exista alte probleme care se pot întâmpla dacă nu stau în preavizul respectiv?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:53, 27 Septembrie 2025
Nerespectarea preavizului în caz de demisie, conform Codului Muncii, duce la absente nemotivate și poate atrage sancțiuni disciplinare, pana la desfacerea disciplinară a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa ... Chiva53 Chiva53 Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa demisionez si nu vreau sa stau în preaviz poate angajatorul sa ma oblige intr un fel sau sa ... (vezi toată discuția)