Buna ziua. In urma masuratorilor facute pentru reactualizarea cartii funciare pentru un teren extravilan agricol, vecinul din dreapta terenului meu trebuie sa isi mute hotarul . El are si un gard construit acum 20 de ani care trebuie mutat. Atat eu cat si vecinul avem carti funciare actualizate urcate in Eterra , de 6 luni tot amana mutarea motivand ca celalat vecin al sau nu accepta noua situatie si nu dorests sa isi actualizeze cartea funciara veche, asteapta ca sa primeasca carte funciara gratuita, de la primarie. La Pastele Cailor. Mentionez ca intre mine si vecinul meu, s a trasat hotarul si s a marcat, cu proces verbal de trasare. Nu vreau sa ajung in instanta cu aceasta problema dar ce alte posibilitati mi au mai ramas ? Va multumesc
Bun, asta o sa dureze ca naiba, Mai sunt cateva aspecte. In urma masuratorilor si intocmirii celor doua carti funciare , gardul vecinului este in parcela mea. Acest gard a fost construit fara autorizatie acum multi ani, terenul fiind si acum extravilan. Nu pot pur si simplu sa il demolez, fiind acum pe proprietatea mea, nu apare in niciun act cadastral, sunt spalieri cu sarma inghimpata ? In acest caz, vecinul nu are decat sa ma dea el pe mine in judecata, dar pentru ce ? Ma gandesc sa apelez si la un mediator .
Fara indoiala ca puteti apela la un mediator , dar … la ce v-ar putea ajuta ? ar insemna ca si vecinul sa doreasca o rezolvare amiabila , si sa fie dispus sa renunte la cate ceva , la fel si dvs. Ori , daca exista disponibilitate de ambele parti , la ce bun mediatorul ? Daca - dimpotriva - vecinul nu e dispus sa negocieze , nu e obligat nici macar sa se prezinte la mediere . Mediatorul poate doar sa-i faca o invitatie , care , daca nu exista bunavointa , ajunge direct la gunoi .
Granituire
danielasabo
Buna ziua ,am cumparat de la părinți cu clauza de uzufruct viager (pentru ei)un imobil casă și teren pe care eu l -am dezmembrat în Două Loturi vânzând ... (vezi toată discuția)