avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarare la ANAF - ulterior Imposibilitate PLATA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarare la ANAF - ulterior Imposibilitate PLATA

Buna ziua!

Se da urmatoarea speta: Nu am declarat pe ultimii 5 ani fiscali veniturile pe persoana fizica din platforme online. Vreau sa declar acum, cu intarziere.

Ce se intampla in cazul in care nu am banii sa platesc dupa ce declar totul?

Exista risc penal? Nu ma sustrag de la declarare (repet).
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:00, 29 Septembrie 2025
Buna ziua

Penal nu. Insa sunt implicatii civile.

Daca nu aveti bani suficienti, solicitati esalonarea platilor.

In cele din urma, daca nu platiti riscati sa fiti executat silit.
Multumesc frumos pentru raspuns.

In caz de imposibilitate de plata (chiar si esalonata) aceasta creanta se prescrie vreodata? Ma refer dpdv practic, nu din punct de vedere al legislatiei pentru ca din ceea ce am mai citit, ANAF nu lasa niciodata sa se prescrie aceste creante. Am inteles ca la fiecare notificare din partea lor, termenul de prescriptie se intrerupe si incepe un nou termen de prescriptie.

Este adevarat?
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2025
giftcard2024, utilizator
Buna ziua

Practic depinde de cat de constiinciosi sunt functionarii ANAF si executorii judecatoresti din localitatea/sectorul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie taxe anaf anamiha anamiha daca o firma are datorii la ANAF din 2010 iar firma a fost suspendata timp de trei ani 2010-2013,iar in prezent este inactiva,nefacandu-se prelungirea ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere restituire 0,85% fnuass geldar geldar Dupa depunerea cererii de restituire a sumelor de la FNUASS si comunicarea celor de la Casa de Sanatate despre existenta unor erori in dosar, datorita carora ... (vezi toată discuția)
Prescriptia in cazul unei creante pltgeorge pltgeorge Buna ziua, am citit in codul civil, ca una din cauzele de intrerupere a prescriptiei extinctive este recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie. ... (vezi toată discuția)