avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Este legal sa nu beneficiezi de alocatia copilului, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Este legal sa nu beneficiezi de alocatia copilului, ...

Bună ziua! Este legal sa nu beneficiezi de alocatia copilului, dacă ai poprire pe cont? Am o vecina care are poprire pe cont și nu i a alocatia deoarece executorul i-a pus poprire pe cont . Banca retrage banii când intra alocatia de 292 lei. Ce poate face, având în vedere ca este însărcinată cu al doilea copil și îi este teama ca va păți la fel?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:41, 1 Octombrie 2025
Buna ziua

Nu, nu este legal. Alocatiile nu pot fi executate silit.

Vecina sa ia legatura cu executorul judecatoresc.
Potrivit prevederilor art. 729, alin. 7, din Codul de Procedura Civila, „alocațiile de stat și indemnizațiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum și orice alte asemenea indemnizații cu destinație specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.”

Din cate cunosc, nu întotdeauna executorii știu sau verifică proveniența sumelor din contul persoanei executate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire alocatie ContSters126873 ContSters126873 buna ziua .am doua conturi bancare ,unul in care imi intra salariul la o banca si al doilea la alta banca in care intra alocatia copilului. am o intarziere la ... (vezi toată discuția)
Deschidere cont alocatii MariusLo MariusLo Daca imi deschid un cont la banca pt alocatia copiilor si alocatiile imi intra in acel cont imi pot pune poprire pe acei bani sau alti bani din alte venituri? (vezi toată discuția)
Poprire, venituri exceptate coryred coryred Buna dimineata, in cazul unei executari silite poprirea se face pe salariu,dar si pe alocatia /pensia de intretinere a copilului? (vezi toată discuția)