avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire, venituri exceptate
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire, venituri exceptate

Buna dimineata,
in cazul unei executari silite poprirea se face pe salariu,dar si pe alocatia /pensia de intretinere a copilului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:32, 23 Septembrie 2014
Nici vorba! Si nu doar alocaţiile de stat nu se pot urmari silit pentru niciun fel de datorii ci şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii.
multumesc care este legea care face ref la aces lucru cu poprirea,va rog?
Art. 409 - Codul de Procedura Civila
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.
S-a schimbat de ceva vreme codul de procedura, e vb de art 728 (7).
Nu cred ca v-a infiintat poprire pe alocatie sau pensia copilului, ci pe contul bancar.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu Alexmanea1987 Alexmanea1987 Norma de echipare in mapn este supusa popririi? Care sunt indemnizatiile speciale nesupuse popririi? Nu am gasit nicaieri concret care sunt acestea. Multumesc (vezi toată discuția)
Poprire ionescuandreea ionescuandreea Buna ziua sunt asistent personal cu carte de munca la primarie in baza certificatului de handicap grav cu insotitor al fetitei mele minore .A venit o poprire ... (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatie de handicap danut_daniel danut_daniel buna dimineata. o indemnizatie de handicap (platita in baza legi 448/2006 privind protectia persoanelor cu handicap) poate fi supusa executari silite, ... (vezi toată discuția)