Plata ecografie in clinica privata
Va rog un sfat: ce mai pot face dpdv legal daca am facut o ecografie iar la iesire mi s-a cerut sa platesc si o consultatie, ca "asa a trecut doctora", dubland astfel pretul (!), desi am facut programare strict pe acest serviciu medical, care include procedura si interpretarea, nu?
Multumesc
CHKa
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Ma gandesc , la ce v-ar folosi o ecografie daca medicul de imagistica nu o interpreteaza ? Ma gandesc ca medicul , cat timp a efectuat-o , v-a spus ce vede , ulterior a pus-o si pe o scrisoare medicala , ca sa o duceti medicului care v-a recomandat sa o faceti . Daca ar fi tacut tot timpul , si nici scrisoarea nu v-ar fi intocmit-o , cu ce plecati de acolo ? cu nimic , si fara nici o informatie ???
Pentru RADIOGRAFIE (sau RMN) sunt programat la un MEDIC, mă primește un "tehnician", care realizează înregistrarea pe film sau digital, și ULTERIOR, în altă locație, MEDICUL interpretează imaginea primită. Aici sunt activități SEPARATE realizate de către persoane DIFERITE. Mă pot duce și la alt medic să interpreteze imaginea.
(Cu "tehnicianul" pot avea și o discuție medicală: explic simptomele pentru ca el să știe unde "focusează" imaginea.)
Pentru ECOGRAFIE (sau RADIOSCOPIE, dacă mai există) sunt programat la un MEDIC, care ÎN TIMP REAL măsoară imaginile, le analizează și dictează interpretarea unui asistent sau o scrie el însuși la tastatură, la final pe lângă raport imprimă niște imagini pe hârtie termică, la care ulterior nu se uită nimeni, toți medicii sunt interesați de textul interpretării. Doar imaginile ecografiei fără interpretare nu sunt utilizabile. Cele două activități: utilizarea ecografului și redactarea interpretării, sunt SIMULTANE și INSEPARABILE.