avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca lucrez la actualul loc de munca de 8 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca lucrez la actualul loc de munca de 8 ani ...

Buna dimineata. Daca lucrez la actualul loc de munca de 8 ani si nu mai am concediu de odihna si imi trebuie o zi de concediu. Daca imi iau acuma o zi de concediu fara salar dupa aceea mi se mai plateste concediu medical daca o sa am întrerupere o zi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 30 Septembrie 2025
Buna ziua

Pentru concediu medical conditia este sa aveti 6 luni de contributie (lucrate) in ultimele 12 luni anterioare lunii pt care solicitati concediu medical.

Deci nu este nici o problema sa va luati o zi fara plata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau puteti propune angajatorului sa va acorde o zi libera platita cu recuperarea acesteia ..
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci daca imi iau o zi in 20 de ex luna aceasta neplatita si in decembrie ma duc pe medical e platita? Nu se întrerupe contractul de munca?

Cornel Vasile a scris:

Sau puteti propune angajatorului sa va acorde o zi libera platita cu recuperarea acesteia ..

Nu asa am mentionat in mesaj .. va puteti lua o zi libera platita si apoi sa o recuprati peste orele de program.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna alex8001 alex8001 Lucrez ca medic rezident pe un modul de medicina interna. Am un spital judetean care este spitalul platitor. Este primul meu an. Nu mi-am luat concediu in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ird390 ird390 buna ziua am o intrebare legata de plata concediului medical la cas cum se plateste in functie de cate luni trebuie sa le cotizezi la ei de ex lucrez de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Norma de lucru / zile libere Adydum Adydum Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea situatie: La institutia unde lucrez norma de lucru ( numar de zile lucratoare din luna inmultit cu 8) ramane fixa ... (vezi toată discuția)