avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, as dori sa aflu daca perioada ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, as dori sa aflu daca perioada contractuală că rezervist ...

Bună ziua, as dori sa aflu daca perioada contractuală că rezervist voluntar se pune la pensie. Menționez că am lucrat in sistem timp de 15 ani și jumătate plus școală militară iar acum sunt rezervist voluntar. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 30 Septembrie 2025
În perioada pentru care se acordă drepturile salariale, rezerviștii voluntari beneficiază, prin efectul legii, de drepturile corespunzătoare celor declarați în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate și în sistemul asigurărilor de șomaj și datorează contribuțiile sociale potrivit legii.

În perioada în care nu participă la instruire sau la misiuni, sunt menținuți în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate și în sistemul asigurărilor de șomaj, şi beneficiază lunar de o indemnizație, în cuantum de 30% din suma reprezentând solda de funcție în care sunt încadrați, conform contractului încheiat, la care se adaugă solda gradului deținut.

În această perioadă, sunt contribuabili ai sistemului de asigurări sociale, iar remunerația lunară este venit supus impozitului pe venit și bază de calcul al contribuțiilor sociale, datorate potrivit legii.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara gragean gragean Am lucrat 21 ani si 6 luni in MAI, din care 15 ani si 3 luni alte conditii (grupa 0) +6 ani si 3 luni conditii deosebite, la aceste perioade mai am in plus ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - cadru militar vladconsta vladconsta Am lucrat 14 ani militar activ 2 ani scoala militara 1 an jumatate armata 11 ani salariat civil 2 ani somer actualmente nu lucrez .Sunt nascut la data 24 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata in sistem militar vatra nona vatra nona Sotul meu lucreaza in sistemul penitenciar din 15 martie 2003 si are 13 ani lucrati anterior inafara sistemului.Este nascut pe 17 feb. 1968.am dori sa stim ... (vezi toată discuția)