avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, daca parintii mei au o casa la tara pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, daca parintii mei au o casa la tara pe care am preluat-o ...

Buna seara, daca parintii mei au o casa la tara pe care am preluat-o eu cu contract de vanzare-cumparare cu terenul din jurul ei, intrebarea mea este ce se intampla cu terenul extravilan de la camp care a ramas pe numele lor si pe care eu nu l-am vrut (nu l-am trecut pe actul mai sus amintit), dupa ce ei nu vor mai fi eu voi fi obligat sa platesc impozit pe acesta desi nu il am pe act dar totusi el apartinand parintilor?, acest pamant eu nu il lucrez si nu am nici un beneficiu de pe urma lui.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:02, 30 Septembrie 2025
Buna ziua

Dupa moaartea parintilor bunurile se vor imparti mostenitorilor.

Puteti bineinteles sa nu acceptati calitatea de mostenitor (dar asta implica nu numai terenul ci si orice altceva ar mai avea parintele decedat pe numele sau la data decesului). Sau puteti sa acceptati si apoi sa il vindeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajarea averii de pe urma parintilor popescu_alexandru popescu_alexandru Va deranjez cu o problema legata de partajarea averii intre doi frati care nu prea se inteleg. Bunurile succesorale sunt reprezentate de un teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan adrian73 adrian73 Buna ziua, am o nelamurire> bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd In situatia in care unul din parinti este decedat de 4luni si nu doresc sa fac succesiune (nu ma simt inca in stare)exista probleme legate de acest aspect,la ... (vezi toată discuția)