avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... În 2007 am luat un telefon în rate ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

În 2007 am luat un telefon în rate ...

Bună ziua ,în 2007 am luat un telefon în rate de la vodafone cu plata pe 2 ani. Am plătit un an și jumătate apoi am rămas fără munca și nu am mai plătit. Acum în 2025 am primit notificare de la o firma de recuperări cu suma de 9200 lei. Am sunat și spun ca am fost atenționați în 2016 de vodafone dar eu nu am primit nimic. E posibil ca acea datorie catre vodafone sa nu se fi prescris. Ce sa fac și cum sa aflu dacă sa prescris sunt totuși peste 15 ani. Mulțumesc pt răspuns
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 09:50, 3 Octombrie 2025
Buna ziua

Cel mai probabil s-a prescris. Atentionarea nu repune in termen prescriptia. Si chiar si asa, din 2016 pana acum au mai trecut vreo 9 ani...

Problema dvs este ca prescriptia nu se constata din oficiu, ci trebuie invocata in cazul executarii silite.

Firma de recuperari incearca marea cu degetul, poate prind totusi pe cineva.

Luati legatura cu un avocat care sa formuleze o intampinare la solicitarea lor. Nu e gratis, dar nici va costa 9200 lei.
Nu achitați nimic, e o înercare de a încasa banii. O să mai insiste și în anii următori dar dacă o să constate că nu vă lăsați presat o să renunțe.
Mulțumesc pentru răspuns.

Adrian ALBU a scris:

Nu achitați nimic, e o înercare de a încasa banii. O să mai insiste și în anii următori dar dacă o să constate că nu vă lăsați presat o să renunțe.

Doamna "Marie" foarte mulți romani sunt in astfel de situații.
De ce faceți credite și uitați să le mai plătiți?
Nu vă bazați pe prescripția datoriei ( nu vreți să știți ce sistem juridic foarte bine pus la punct au cei de la Vodafone
Nu o să vă ierte si o să vă cam plimbe pe la judecătorie.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2025
SunnyXxxX, utilizator
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici nu este vorba despre plata unei datorii, este vorba despre un sistem prin care persoane care au rămas cu datorii de câteva sute de lei, de exemplu, ajung după ani de zile să plătească mii de lei (datoria+penalitățile). Penalitățile se acumulează în anii în care creditorul a stat în pasivitate și nu a făcut nimic, apoi vinde aceste creanțe unor societăți de recuperare care vor, evident, să recupereze creanțele, chiar dacă dreptul material la acțiune este prescris. De aceea am spus că vor insista și în viitor cu telefoane, notificări etc.
Nu cred că este corect ca o persoană să plătească penalitățile adunate în anii în care creditorul a stat în pasivitate. Dacă vrea să plătească nu are decât, dar în astfel de cazuri se poate invoca prescripția.

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie rina68 rina68 Buna ziua, in 2005 am luat un credit de 5000 lei pe 10 ani, am platit pana in mai 2009, cand am ramas fara serviciu si nu am mai putut plati Banca a vandut ... (vezi toată discuția)
Firma de executare silita insistenta Livica Livica Am un credit pe care trebuia sa-l platesc pana in 2007. Cand am avut banii ce mai trebuiau platiti am fost la respectiva banca dar mi s-a spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa? Valentina_D Valentina_D buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Sotul meu are o datorie catre o firma de telefonie mobile de acum 10 ani. Ne tot vin acasa notificari de o ... (vezi toată discuția)