Bună ziua ,în 2007 am luat un telefon în rate de la vodafone cu plata pe 2 ani. Am plătit un an și jumătate apoi am rămas fără munca și nu am mai plătit. Acum în 2025 am primit notificare de la o firma de recuperări cu suma de 9200 lei. Am sunat și spun ca am fost atenționați în 2016 de vodafone dar eu nu am primit nimic. E posibil ca acea datorie catre vodafone sa nu se fi prescris. Ce sa fac și cum sa aflu dacă sa prescris sunt totuși peste 15 ani. Mulțumesc pt răspuns
Aparent pare că datoria s-a prescris. Ar fi util să le comunicați acest lucru și într-o formă oficială, prin avocat sau executor, să nu mai fiți deranjat. Este datoria lor ulterior să dovedească că nu a intervenit prescripția.
Parerea mea este ca nu trebuie sa raspundeti firmei de recuperare . Executarea silita nu exista si nici nu poate fi declansata pentru ca s-a implinit termenul de prescriptie. Deci ignorati notificarile firmei de recuperare
Prescriere datorie
rina68
Buna ziua, in 2005 am luat un credit de 5000 lei pe 10 ani, am platit pana in mai 2009, cand am ramas fara serviciu si nu am mai putut plati
Banca a vandut ... (vezi toată discuția)