avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme Asociatie proprietari - nu repara nimic, nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme Asociatie proprietari - nu repara nimic, nu raspunde la solicitari

Bună ziua. Am cumparat acum 1 an un apartament. Am constatat in acesta perioada ca sunt necesare reparatii minore, am spus presedintelui de asociatie dar nu a facut nimic. Administratorul si a dat demisia acum 8-9 luni, nu stiu de ce nu se angajeaza un altul. Am vorbit cu ceilalti din bloc dar fiind foarte bătrâni, sunt nemultumiti, dar nu vor sa faca nimic. Am luat semnaturile celor dispusi din bloc, si am facut o adresa catre asociatie cu ce trebuie remediat. Mi s-a spus ca sunt rau intentionat, ca nu se poate face nimic. Vroiam sa se inlocuiasca corpul de iluminat de la intrarea in bloc, cu unul cu senzor, acum nu mai avem nimic, sa verifice daca trebuie sa facem verificarea la instalatia comuna de gaz, eu in apartament o am facuta, dar in contul engie imi apare ca cea comuna este depasita, calea de acces in bloc, este imprejmuita de un perete de la o sala de jocuri, si burlanele , jgheburile lor sunt necuratate, si toata apa preluata este la intrarea in bloc, plus dus facut cand ploua deoarece nu sunt montate corect si arunca apa la intrarea nostra, au fost anuntati ca un proprietar cand a renovat apartamentul a spart un geam la etajul 1 etc. Eu vreau sa fie reparate, avem fond de reparatii, nu pot sa le suport din buzunarul meu, desi uneori ma gandeam ca mai bine cumpar eu si vin cu un meserias sa le monteze, dar daca apoi am reclamatii de la vecini. Cum sa procedez in acesta situatie? multumesc
Cel mai recent răspuns: geo2024 , utilizator 08:20, 3 Octombrie 2025
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin adunarea generala puteti schimba presedintele de asociatie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața. Mulțumesc pentru răspuns. Deși mi se pare cel mai bine, nu cred ca vom avea o majoritate. Si nu pentru ca presedintele este eficient, sau ar respecta legea, ci datorita faptului ca sunt multe persoane cu o vârstă înaintată sau chiriași. Din acest motiv îmi doresc să rezolv problemele din blocul meu, nu ale asociației, deoarece, după cum am constatat de mult, de vorbit, mulți vorbesc, se plâng, dar să acționăm, mai bine,nu, că parcă nu este chiar atât de rău.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , locuiesc la bloc la etajul 4/4 mihasavoiu mihasavoiu s-a rupt burlanul si imi ploua in casa , am vorbit cu administratorul si mi-a spus ca el nu are ce imi face si sa aduc pe cineva sa-l repare si eu sa platesc . ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. m-am mutat de curand si in blocul (cu o singura scara) ... mihaela.agh mihaela.agh Buna ziua. M-am mutat de curand si in blocul (cu o singura scara) in care locuiesc nu exista iluminat in fata intrarii si nici pe casa scarii. Am aproape 2 ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere apartament aniri64 aniri64 Buna ziua. Am un apartament in care nu locuiesc, doar platesc cheltuielile comune . Acum o luna am angajat oameni pentru a face o curatenie generala(varuit, ... (vezi toată discuția)