avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clarificari proceduri privind comisia de disciplina ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clarificari proceduri privind comisia de disciplina angajator

Buna ziua,

In luna august am fost convocat la o comisie disciplinara pentru luna septembrie, ca urmare a unor fapte imputate din luna martie si aprilie. In septembrie nu m-am putut prezenta, intrucat ma aflam in concediu medical. Acum, angajatorul a emis aceeasi convocare, schimband doar data, dandu-mi de data asta doar o zi lucratoare ca timp pentru a-mi formula apararile (anuntat in 01.10 ca noua data este 03.10).

Intrebarile mele sunt:
1. E necesar ca angajatorul sa respecte din nou termenul celor 5 zile lucratoare (cum a procedat in august) sau poate convoca cu numai 1-2 zile inainte?
2. In convocare au ramas aceleasi fapte imputate, insa pentru cea din martie a trecut mai mult de 6 luni odata cu inceperea lunii octombrie. Perioada concediului medical suspenda si perioada curgerii termenului de cand s-a petrecut fapta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2025
Eured, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:55, 3 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Depinde, daca cel termen este mentionat in regulamnetul intern, angajatorul este obligat sa-l respecte.

2. Concediul medical suspenda si cercetarea disciplinara sau orice alt termen.
1. da, este mentionat ca se va face convocarea cu cel putin 5 zile lucratoare inainte. Ar trebui sa se aplice si la reluari ale convocarii cu o noua data?
Da, trebuie sa se aplice ori de cate ori sunteti convocat la cercetarea disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetarea disciplinara in perioada concediului de odihna?!? RobinHood RobinHood Buna ziua tuturor! As avea cateva intrebari la care astept raspunsuri urgente, documentate si la obiect, va rog, daca se poate!! Multumesc ... (vezi toată discuția)
Convocare la comisia de cercetare disciplinara ENGFULL ENGFULL cum se face convocarea la comisia de cercetare disciplinara a unei persoane aflata in concediu medical , se trimite acasa scrisoare recomandata si termenul ... (vezi toată discuția)
Cum afecteaza concediul medical convocarea la cercetare disciplinara? zemanova zemanova Stiudiu caz: angajatorul convoaca la comisie disciplinara angajatul respectand temeiul legii...recomandata, convocare in termen de o saptamana, se invoca Art ... (vezi toată discuția)