avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am vandut de curand prin act de vanzare cumparare un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am vandut de curand prin act de vanzare cumparare un autoturism ...

Buna ziua, am vandutde curand prin act de anzare cumparareun autoturism .Comform procedurilor am solicitat la circa finaniara un certificat fiscal . Dupa scurt timp cumparatorul s-a rasgandit din motive personale . Am fost la circa financiara sa anulam certificatul dar din pacate el a fost deja emis . Cumparatorul a mers la notariat si a dat o declaratie prin care anuleaza contractul de vanzare-cumparare. Am inteles ca declaratia aceasta nu este suficienta pentru ca utoturismul sa revina la vechiul proprietar . O solutie ar fi fost ca cel care cumparat autoturismul sa faca un nou contract de vanzare cumparare catre vechiul proprietar insa cumparatorul refuza sa mai colaboreze cu noi. Nea dat declaratia notariala si ca daca vrem sa mai discutam sa il platim. In momentul de fata nu stiu ce trebuie acu mai departe. Daca ma puteti sfatui v-as fi recunoscatoare , Multumesc.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce ați acceptat răzgândirea cumpărătorului? Aveați banii în buzunar, actele erau în regulă. E corect, singura variantă de a reintra în posesie este revânzarea în sens invers. Ce să plătiți? Al doilea contract va costa la fel ca primul, aproape nimic. Cumpărătorul vrea să-i scădeți prețul, s-a mai întâmplat
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2025
adriandimitriu, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă încă aveți banii de la cumparator ( rupeți toate legăturile cu acesta)
Sâ nu faceți greșeala să i înapoiați banii.
Fără acordul dumnv declarația notarială a cumpărătorului este zero.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2025
SunnyXxxX, utilizator
Multumesc pentru raspuns , din pcate cumparatorul a venit la intimidare cu amenintari si injurii prin facand referire la functia lui iar noi ne-am pierdut si i-am restituit banii iar el ne-a restituit masina si actele dupa care ne-a amenintat ca poate ne lasa si fara masina.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea era de parte dumnv doamnă.
O înregistrare video cu telf mobil era suficientă pentru individ.
Vă sfătuiesc să verificați auto într un service.( razgandirea este suspectă)
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2025
SunnyXxxX, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un notar a autentificat o declarație (act unilateral) de anulare a unui contract sinalagmatic (bilateral)?
Gizăs!
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2025
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Am facut un contract de vanzare-cumparare a unui autoturism ... steinberg luminita steinberg luminita Buna seara, am facut un contract de vanzare-cumpararea unui autoturism .Dupa scurt timp cumparatorul s-a rasgandit din motive personale .Eu am innapoiat banii ... (vezi toată discuția)
Luare in evidenta autoturism la taxe si impozite Alexinnos Alexinnos Buna ziua! Am si eu o problema si as dori niste sfaturi.Am vandut un autoturism unei persoane din Bucuresti, eu fiind din Ploiesti si am incheiat un contract ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fiscal alexz0ne alexz0ne Buna ziua, Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)