Buna ziua, am vandutde curand prin act de anzare cumparareun autoturism .Comform procedurilor am solicitat la circa finaniara un certificat fiscal . Dupa scurt timp cumparatorul s-a rasgandit din motive personale . Am fost la circa financiara sa anulam certificatul dar din pacate el a fost deja emis . Cumparatorul a mers la notariat si a dat o declaratie prin care anuleaza contractul de vanzare-cumparare. Am inteles ca declaratia aceasta nu este suficienta pentru ca utoturismul sa revina la vechiul proprietar . O solutie ar fi fost ca cel care cumparat autoturismul sa faca un nou contract de vanzare cumparare catre vechiul proprietar insa cumparatorul refuza sa mai colaboreze cu noi. Nea dat declaratia notariala si ca daca vrem sa mai discutam sa il platim. In momentul de fata nu stiu ce trebuie acu mai departe. Daca ma puteti sfatui v-as fi recunoscatoare , Multumesc.
herminast
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dvs. ați înapoiat banii, ați primit mașina înapoi și o declarație notarială de anulare a vânzării, în care sper că se precizează acestea. De ce organul fiscal nu acceptă declarația notarială, nu știm, poate nu prevede procedura și nu se chinuie nimeni să rezolve. Eu aș atașa scanate toate actele pe care le dețin-contractul, fiscalul și declarația notarială plus actul de identitate, la o cerere oficială adresată organului fiscal care a eliberat certificatul, prin care aș solicita anularea vânzării în evidențele fiscale ale primăriilor de domiciliu ale părților din contract. Și aș aștepta răspunsul pe care l-aș păstra atent alături de celelalte acte. Sau aș merge personal cu copii ale actelor. De adresat cererea primarului și în atenția Serviciului Taxe și impozite, clarificarea situației vă este necesară pentru vânzarea mașinii. Puteți preciza că și cumpărătorul va avea probleme, având mașina pe rol. Când ați cerut fiscalul, dvs. ați fost scoasă din evidențe cu mașina și a fost luat el în evidență. Dacă e așa persoană importantă, se va strădui și el să rezolve situația, altfel va plăti impozit pentru mașină ori va figura cu restanțe. Dar faceți oficial ceea ce ține de dvs., ce spun doamnele/domnii verbal la ghișeu e zero, nu vă ajută. În evidențele serviciului de înmatriculări nu s-a schimbat nimic, sunteți proprietar, puteți folosi mașina.
Acum cel mai probabil va trebui să cereți anularea fiscalului prin instanță. Și să tratați acea declarație notarială drept început de dovadă scrisă pentru o revânzare către dumneavoastră a mașinii respective.
Radiere auto fiscal
alexz0ne
Buna ziua,
Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)