avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu sarcini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu sarcini

Bună ziua,
Ca intretinatoare a mamei mele( in urma unui contact de intretinere) ea avand drept de uzufruct pe timpul vietii prezint situația urmatoare :
De 1 an mama este internata la un camin de varstnici, este diagnosticata cu demență mixtă și Alzheimer și alte probleme cardiace. In urma unei protezări a soldului se deplaseaza cu cadru, mai greu.
Șederea la camin costă iar intrebatea mea este : cum pot sa vand apartamentul a carui proprietar sunt dar am la sarcini pe mama mea. Banii sunt necesari pentru șederea la camin unde are tot ajutorul de care are nevoie și duce o viață liniștită.
Cel mai recent răspuns: Nikana1 , utilizator 21:19, 6 Octombrie 2025
Mama are uzufruct, puteți folosi chiria pentru cămin. Dacă doriți vânzarea, mama trebuie să fie de acord, însă acordul depinde de starea ei de discernământ.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Pentru stabilirea discernamantului trebuie o evaluare la IML (cred) iar daca se constată că nu are sau are discernamant scazut, ce mai este de făcut?? Mama are 87 de ani, vrea și ea să vindem fiindcă intelege situatia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2025
Nikana1, utilizator
În acest moment puteți vinde doar nuda proprietate, dar prețul va fi mic față de o vânzare completă
Dacă nu are discernământ este nevoie de o formă de protecție în instanță. Discutați cu un avocat pentru ultima.
Vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si uzufruct negrutiu diana negrutiu diana Buna seara.As dori sa ma lamuriti daca eu impreuna cu sotul meu avem testament, cotract de intretinere, din care reiese ca noi avem nuda proprietate si dansa ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietarul unei garsoniere cu uzufruct viager pentru mama mea bolnavă, internată într-un așezământ. o pot vinde? nahir nahir Buna ziua, Sunt proprietarul unei garsoniere cu drept de folosinta viagera pentru mama mea. Mama mea este insa internata la un asezamant pentru batrani ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate...nedumerire! mihaela_2 mihaela_2 Buna seara, In 2012 am facut un contract de vanzare cumparare intre mine si bunici in urma caruia \"ma oblig sa respect dreptul de uzufruct viager al ... (vezi toată discuția)