avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt cetățean român și urmează să închei, în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt cetățean român și urmează să închei, în Italia, un act de partaj ...

Bună seara!
Sunt cetățean român și urmează să închei, în Italia, un act de partaj cu sora mea după tată, cetățean italian, pentru bunurile imobile situat în Italia, moștenite de la tatăl nostru, decedat în Italia, prin atribuirea unei sulte.
Am luat legătura cu un traducător care să mă asiste la semnarea actului de partaj.
Notarul din Italia imi spune că ar trebui să semnez o procură acolo prin care să il împuternicesc pe traducător să semneze actul de partaj.
Totodată, îmi spune că pentru încasarea sultei ar trebui să îmi deschid cont în Italia, deși i-am comunicat Ibanul pentru contul meu în Eur, deschis la o bancă în România.
Vă rog să îmi spuneți care este procedura, dacă este obligatoriu să îmi deschi cont în Italia pentru virarea sultei de către sora mea și dacă se poate încheia direct actul de partaj, eu având un traducător autorizat de italiană - română!
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2025
marcu_betty, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:46, 4 Octombrie 2025
De unde sa știm procedura din Italia?
Discutați cu un avocat de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire Lauraromy90 Lauraromy90 Buna ziua!!Mama a decedat in urma cu 3 luni..in urma ei am ramas 4 surori si tatal.vrem sa facem dezbaterea mostenirii ,dar una dintre surori nu este in ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare-cumparare facuta in italia valabila in romania??? octavr octavr Buna, Am si eu o intrebare. Este cumva valabila o procura facuta in Italia (la ambasada Romaniei) in Romania? Problema e urmatoarea. O persoana italiana ... (vezi toată discuția)
Procura cumparare imobil dana 50 dana 50 Buna as avea si eu o intrebare la care as dori un raspuns concret si sigur.Eu sunt in Italia si as dori sa cumpar o casa in Romania, pot face o prucura aici in ... (vezi toată discuția)