avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa menționez in contractul de vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa menționez in contractul de vanzare-cumparare a unui ...

Vreau sa menționez in contractul de vanzare-cumparare a unui imobil ca persoana care îl vinde sa poată trai in continuare pe perioada vieții in acel imobil.
Are valabilitate ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:39, 7 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se numește drept de folosință viager. Cel care cumpără trebie să fie de acrd, iar orice dobânditor ulterior trebuie să-l respecte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur că se poate și este legal, că altfel nu s-ar perfecta la notar un asemenea contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Litigiu contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere alexis45 alexis45 Am si eu o pb.Am un contract de vanzare-cumparare incheiat in anul 1992,la un notariat de stat,al carui pret consta intr-o clauza de intretinere a ... (vezi toată discuția)
Ctr mostenire sau ctr vanzare-cum cu clauza de intretinere ? jery jery Buna ziua Ma confrunt cu o problema si v-as fii tare recunoscatoare daca m-ati putea ajuta . Problema sta in felul urm : tatal si bunicul meu ( tatal ... (vezi toată discuția)