Carei institutii ma adresez in cazul acestui abuz?
Buna !
Vreau si eu sa imi scriu of-ul aici cu speranta ca voi fi ajutat si nu judecat. Dupa cum scrie si username-ul, am un handicap mintal (Schizofrenie Paranoida) si, din cauza acestui diagnostic psihiatric, statul ma exclude din procesul de adoptie. Am incercat sa discut cu DGASPC-ul pentru a clarifica situatia si am incercat sa ii intreb carei institutii ma pot adresa pentru a corecta aceasta problema, iar raspunsul a fost sec : Nu poti adopta. Eu nu sunt un pericol pentru societate, muncesc, platesc rate la banci si am o viata normala fara simptomele specifice Schizofreniei Paranoide cat timp sunt pe tratament. Va rog sa ma indrumati pentru a putea corecta aceasta nedreptate.
In finalul acestui mesaj, va marturiesc ca daca nu sunt dorit in tara mea imi voi indrepta atentia copiiilor din Marea Britanie pe care eu o iubesc mai mult decat propria tara. Am gasit organizatii care ma pun in legatura cu copiii abandonati si as putea sa ii aduc in tara la varsta de 18 ani daca ei vor dori acest lucru si le voi ceda tot ce am. Dar am zis sa dau o sansa copiiilor romani, avand in vedere ca peste 225.o00 de copiii se culca flamanzi in fiecare noapte.
Iar daca ai impresia ca toti bolnavii psihici ar trebui institutionalizati, mai bine te-ai abtine de la orice comentariu. Abia cand ma va lua politia pe sus ai dreptul sa comentezi acest aspect la adresa mea. Multumesc pentru intelegere !
herminast
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Așa sunt prevederile Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei. Directia de protectie a copilului v-a răspuns conform legii si vă considerați nedreptățit, dar legea spune că direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, ca și Autoritatea Nationala în domeniu, acționează pentru apărarea drepturilor şi interesului superior al copiilor ce fac obiectul procedurilor de adopţie.
Apreciez dorința dvs. de a ajuta un copil dintr-un centru de plasament, de a-l face parte din viața dvs., de a-i da o șansă la educație. Poate vă trece supărarea și încercați o colaborare cu un cămin de copii, o persoană sau o organizație care se ocupă cu sprijinul copiilor defavorizați, aproape de localitatea de domiciliu ca să vă implicați personal. Aveți dreptate, ar fi mulți copii care s-ar bucura un astfel de ajutor în România.