Buna ziua!
As vrea sa va prezint urmatoarea situatie:
- in 2005 sora mea a achizitionat un teren extravilan pt care a fost semnat un Antecontract de V-C, urmand ca tranzactia sa fie finalizata dupa eliberarea Titlului de proprietate, insa vanzatoarea nu a mai continuat demersurile necesare
- intre timp sora mea s-a imbolnavit, iar eu nu am stiut de aceasta situatie ca sa o pot ajuta
- in 2019 vanzatoare a decedat si are doi mostenitori (cf unui raspuns oficial primit de la primarie in urma unei solicitari)
- am incercat sa iau legatura cu unul din mostenitori, i-am explicat situatia insa situatia nu s-a rezolvat
- cf unei surse neoficiale din primarie, acest teren nu este prins in masa succesorala din actul de succesiune; de aceea nu stiu daca mostenitorii ar fi fost indreptatiti sa continue procedura; cf aceleiasi surse neoficiale nu se emisese tilu de proprietate la sfarsitul 2024 pt acest teren.
- in Antecontract este mentionat faptul ca "Daca vanzatoare promitenta se razgandeste, nu respecta termenul stabilit, nu intocmeste documentatia necesara vanzarii, cumparatoarea promitenta se va putea adresa instantei de judecata pentru a pronunta o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare- cumparare..."
- in toata aceasta perioada s-a platit impozit pe teren deoarece la primarie este deja luat in evidenta (probabil in baza antecontractului). In acest sens, detinem cateva Instiintari de plata si chitante / op-uri care dovedesc plata impozitelor.
- am solicitat extrase de Carte Funciara de la ANCPI si pt CF respectiva este mentionat PROPRIETAR NEIDENTIFICAT
Pentru a o putea reprezenta pe sora mea am Decizie de curatela, precum si Procura notariala.
Ne puteti spune, va rog, daca se poate obtine o hotarare judecatoreasca tinand cont de aceste aspecte si care sunt pasii de urmat?
Exista riscul ca acest antecontract sa fie prescris?
Multumesc!
SunnyXxxX
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
"Daca vanzatoare promitenta se razgandeste, nu respecta termenul stabilit, nu intocmeste documentatia necesara vanzarii, cumparatoarea promitenta se va putea adresa instantei de judecata pentru a pronunta o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare- cumparare..."
Dacă acesta este actul adițional, trebuie să deschideți proces în instanță
Instanta de judecată va emite o hotărâre care să tina loc de contract v/c.
"Exista riscul ca acest antecontract sa fie prescris?"
Depinde foarte mult ce este prevăzut în acest antecontract.
Tot în instanță o să aflați și răspunsul în privința prescripției