avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As vrea sa dau fostul sot in judecata pentru majorarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As vrea sa dau fostul sot in judecata pentru majorarea ...

Buna ziua! As vrea sa dau fostul sot in judecata pentru majorarea pensiei pentru ca nu l-am mai dat din 2021.El lucrează in MAPN,caporal iar in momentul de fata plătește 600 de lei la ambii copiii.Cam cat credeți ca s-ar putea adauga la pensie? Si pot sa depun eu cererea sau trebuie sa o redacteze neapărat un avocat?
Pensia alimentara se stabileste in functie de veniturile sotului.
Dvs. decideti daca aveti nevoie de ajutorul unui avocat sau nu pentru deschiderea actiunii in instanta.
Dacă au crescut veniturile fostului soț și nevoile copiilor puteți solicita majorarea pensiei stabilite.Pt a nu avea costuri prea mari e suficient cd un av sz vs redacteze acțiunea,nu e neapărată nevoie sa va reprezinte mai ales ca probabil aveți cheltuieli destule cu copii.
Vedeți și nevoile copilului. Dacă lucrează la stat, bine era să cereți o cotă din salariu, să nu faceți demersuri continuu. Cum, spune colegul, ar fi de ajutor să vă redacteze cineva acțiunea, dar depinde și de dv., cât timp aveți să vă informați, cum doriți să o faceți etc.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de majorare pensie alimentara MihaelaBog MihaelaBog Buna ziua, Care este procedura in cazul in care doresc sa introduc o actiune de majorare a pensiei alimentare fara a mai apela la un avocat ( imi lipsesc ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara alyna25 alyna25 Buna ziua, Am terminat procesul de divort in luna ianuarie pe data de 11. 01. 2010 si asi vrea sa ma sfatuiti ce sicum sa fac pt derularea actiunii de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara roxi13 roxi13 Care este venitul care se ia in calcul la stabilirea pensiei alimentare? Cel brut sau cel net? Fostul meu sot nu imi spune niciodata ce salariu are, ii ... (vezi toată discuția)