avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1448 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tribunalul vs CA în cazul arestului preventiv
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Tribunalul vs CA în cazul arestului preventiv

Bună ziua,

Pentru o infracțiune de ordin economic (contrabandă cu țigări), în urma unui flagrant în luna aprilie cu prejudiciu relativ minor, arest preventiv din luna aprilie, de 6 ori tribunalul (diferite complete de judecată, chiar și judecătorul de cameră preliminară), acceptă înlocuirea arestului preventiv, cu arestul la domiciliu, însă curtea de apel respinge de fiecare dată soluția tribunalului. Se poate face ceva din punct de vedere legal (strămutarea procesului în altă jurisdicție, plânegere la CSM) sau doar o apărare bună din partea avocatului? Țin să menționez că din cauza protestelor, termenul de cameră preliminară s-a tot modificat, și momentan nu se pot ridica alte probleme de avocați la judecarea măsurii preventive. Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2025
diautilizator, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:33, 7 Octombrie 2025
Curtea o sa va dea dreptate probabil dacă sunt mulți judecatori.
Daca sunteți în provincie este foarte greu sa scăpați.
Poate ar fi bine sa schimbați avocatul în calea de atac.
Ar putea fi o încercare bună dar nu o sa va coste 100 de euro în mod normal ca sa aveți șanse la un proces puternic și echilibrat la curte.
Nici 200 euro nu cred ca vor ajunge dacă sunt mulți inculpați și avocatul va încerca să îi dea afara din arest pe mai mulți.
La Curte este alta liga...

București 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc pentru răspuns, însă ideea este că din cauza CA, unde sunt 2 judecători, a fost de cele mai multe ori complet de divergență. Nu este vorba de costuri către avocat, pe care fiecare inculpat îl are diferit. Ideea este dacă există vreo soluție juridică, ca de exemplu strămutarea procesului la București, pentru o mai bună soluționare a măsurii, însă inculpații se află încarcerați în alt județ.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu știu de mai bine decât dvs. ce spuneți.Cunosc multe cazuri de acest fel.
Asa se face, cum am zis.

Știu cazuri în care schimbările au dat roade.
De bani sunt probleme cred eu.
Știu pe ce bani întra multi în instanță și de aceea am zis de 100 euro...
Nu are sens sa schimbați avocatul pentru 100-300 euro.

Puteti încerca o stramutare dar greu de spus ce șanse ati avea chiar dacă ați da de alți judecatori de la alta Curte.
Trebuie sa aveți avocat puternic la nivel de Curte unde este alta liga.
Puteti lua și de la ICCJ, fosta Curte Supremă, pentru ca și acolo este alta ligă.

București 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Stramutarea procesului apostolsilvana apostolsilvana Buna ziua , sunt din timisoara si as vrea sa stiu in ce conditii se poate stramuta (daca zic bine )un proces de la Bucuresti la Timisoara, sotul meu se afla de ... (vezi toată discuția)
Strămutare proces sau reîncepere proces Ana Maria 85 Ana Maria 85 După sentința tribunalului care sunt căile de atac, cum se face strămutarea sau redeschiderea procesului? Menționez ca tramutarea trebuie făcută nu doar ... (vezi toată discuția)