Pentru o infracțiune de ordin economic (contrabandă cu țigări), în urma unui flagrant în luna aprilie cu prejudiciu relativ minor, arest preventiv din luna aprilie, de 6 ori tribunalul (diferite complete de judecată, chiar și judecătorul de cameră preliminară), acceptă înlocuirea arestului preventiv, cu arestul la domiciliu, însă curtea de apel respinge de fiecare dată soluția tribunalului. Se poate face ceva din punct de vedere legal (strămutarea procesului în altă jurisdicție, plânegere la CSM) sau doar o apărare bună din partea avocatului? Țin să menționez că din cauza protestelor, termenul de cameră preliminară s-a tot modificat, și momentan nu se pot ridica alte probleme de avocați la judecarea măsurii preventive. Mulțumesc
Curtea o sa va dea dreptate probabil dacă sunt mulți judecatori.
Daca sunteți în provincie este foarte greu sa scăpați.
Poate ar fi bine sa schimbați avocatul în calea de atac.
Ar putea fi o încercare bună dar nu o sa va coste 100 de euro în mod normal ca sa aveți șanse la un proces puternic și echilibrat la curte.
Nici 200 euro nu cred ca vor ajunge dacă sunt mulți inculpați și avocatul va încerca să îi dea afara din arest pe mai mulți.
La Curte este alta liga...
Mulțumesc pentru răspuns, însă ideea este că din cauza CA, unde sunt 2 judecători, a fost de cele mai multe ori complet de divergență. Nu este vorba de costuri către avocat, pe care fiecare inculpat îl are diferit. Ideea este dacă există vreo soluție juridică, ca de exemplu strămutarea procesului la București, pentru o mai bună soluționare a măsurii, însă inculpații se află încarcerați în alt județ.
Eu știu de mai bine decât dvs. ce spuneți.Cunosc multe cazuri de acest fel.
Asa se face, cum am zis.
Știu cazuri în care schimbările au dat roade.
De bani sunt probleme cred eu.
Știu pe ce bani întra multi în instanță și de aceea am zis de 100 euro...
Nu are sens sa schimbați avocatul pentru 100-300 euro.
Puteti încerca o stramutare dar greu de spus ce șanse ati avea chiar dacă ați da de alți judecatori de la alta Curte.
Trebuie sa aveți avocat puternic la nivel de Curte unde este alta liga.
Puteti lua și de la ICCJ, fosta Curte Supremă, pentru ca și acolo este alta ligă.