avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am primit primul talon de pensie, dupa recalculare si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am primit primul talon de pensie, dupa recalculare si pensia ...

Am primit primul talon de pensie, dupa recalculare si pensia trecuta pe talon este mai mica cu aproape 200 lei fata de cea trecuta pe decizia primita in urma recalcularii.
Credeti ca este normal sau poate fi o eroare de calcul ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaibatranu , utilizator 13:42, 8 Octombrie 2025
Ati primit pensia in plata ?
Nu cea recalculata ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se înțelege că sunteți pensionar(a).
În aceste condiții, dacă nu ați primit pensia recalculată, ar fi trebuit să primiți pensia în plată, urmând ca in viitorul apropiat să fie pusă în plată și pensia recalculată.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2025
Carp Mircea, utilizator

Carp Mircea a scris:

Se înțelege că sunteți pensionar(a).
În aceste condiții, dacă nu ați primit pensia recalculată, ar fi trebuit să primiți pensia în plată, urmând ca in viitorul apropiat să fie pusă în plată și pensia recalculată.

Da, sunt pensionar la limita de varsta din 2012 si am depus adeverinta cu sporurile nepermanente din luna Martie 2024 si am solicitat recalcularea, care s-a facut conform legislatiei nou adoptate.
Am primit decizia de recalculare acum doua luni, iar acum cand a venit pensia am constatat ca este diminuata cu aproape 200 lei si comparand decizia cu talonul de pensie am vazut discrepanta, pe decizie pensia este mai mare, pe talon si in mana este mai mica, talonul nu trebuia sa fie in concordanta cu decizia ?
Da, am primit pensia in plata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urmează să primiți noile drepturi plus restanțele..

Alte discuții în legătură

Casa de pensii mai accepta adeverinte cu sporuri si ... florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Cine stie? Casa de pensii mai accepta adeverinte cu sporuri si prime in vederea ,,micii recalculari,, Multumim! (vezi toată discuția)
Legea pensiei 360/ 2024 buna ziua, as dori va rog un raspuns. ... atinas atinas legea pensiei 360/ 2024 Buna ziua, as dori va rog un raspuns. Sunt pensionar la limita de varsta de doi ani si am depus cerere de recalculare privind ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie papacostas papacostas Recalculare pensie Bună ziua am ieșit la pensie pe 20 August 2024 și in secunda doi am dat în judecata Casa de pensii a Municipiului București pentru ... (vezi toată discuția)