În urmă cu mai bine de un an, asociația de proprietari a preluat documentele și lucrările de la dezvoltator, conform procesului verbal de predare-primire, în care se menționează că dezvoltatorul va remedia infiltrațiile din plafonul parcării subterane. De la preluare până în prezent, am trimis numeroase emailuri și am avut mai multe discuții, însă situația nu s-a schimbat, iar problema persistă.
In cadrul complexului există mai multe blocuri, împărțite în trei asociații de proprietari, toate confruntându-se cu aceeași problemă, utilizând aceeași parcare subterană, care se întinde pe intreg complexul.
În calitate de asociație, ce măsuri legale sau administrative am putea lua pentru a obliga dezvoltatorul să rezolve această problemă?
Va mulțumesc anticipat!
Incercati sa-l notificati prin avocat ca in maxim x zile sa respecte angajamentul luat iar in caz contrar tot o sa le rezolve obligat de instanta + daune pentru fiecare zi de intarziere a efectuarii reparatiilor.
Apoi daca nu se rezolva se adreseaza instantei cu o actiune in obligatia de a face.
V-am scris in linii mari, avocatul banuiesc ca o sa stie cum sa puna problema. Eu am sesizat ca prin notificari se rezolva o mare parte din probleme juridice, cu conditia ca in ele sa pui punctul pe "i"