avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rezolvarea neregulilor de către dezvoltator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rezolvarea neregulilor de către dezvoltator

Bună ziua,

În urmă cu mai bine de un an, asociația de proprietari a preluat documentele și lucrările de la dezvoltator, conform procesului verbal de predare-primire, în care se menționează că dezvoltatorul va remedia infiltrațiile din plafonul parcării subterane. De la preluare până în prezent, am trimis numeroase emailuri și am avut mai multe discuții, însă situația nu s-a schimbat, iar problema persistă.
In cadrul complexului există mai multe blocuri, împărțite în trei asociații de proprietari, toate confruntându-se cu aceeași problemă, utilizând aceeași parcare subterană, care se întinde pe intreg complexul.
În calitate de asociație, ce măsuri legale sau administrative am putea lua pentru a obliga dezvoltatorul să rezolve această problemă?
Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2025
MALEN, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 21:28, 8 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa-l notificati prin avocat ca in maxim x zile sa respecte angajamentul luat iar in caz contrar tot o sa le rezolve obligat de instanta + daune pentru fiecare zi de intarziere a efectuarii reparatiilor.

Apoi daca nu se rezolva se adreseaza instantei cu o actiune in obligatia de a face.
V-am scris in linii mari, avocatul banuiesc ca o sa stie cum sa puna problema. Eu am sesizat ca prin notificari se rezolva o mare parte din probleme juridice, cu conditia ca in ele sa pui punctul pe "i"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari in cadrul adunarii generale in functie de cpi Marius.123 Marius.123 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti raspunzand la urmatoarele intrebari : 1. pentru adoptarea unei hotarari in cadrul adunarii generale votul unui proprietar ... (vezi toată discuția)
Fonduri de reparatii abuzive pentru parcarile subterane Marian Pirvu Marian Pirvu Buna ziua, cum putem evita costuri abuzive constituite ca si fond de reparatii pentru parcarile subterane? Initial a fost o asociatie cu doua blocuri dar un ... (vezi toată discuția)
Preluare parti comune de la investitor Wolfman01 Wolfman01 Buna ziua, Care este procedura si institutiile publice care sa se implice in procesul de preluare a spatiilor comune de catre asociatia de proprietari de la ... (vezi toată discuția)