avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1490 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre salariu minim pe economie vreau unele lămuriri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre salariu minim pe economie vreau unele lămuriri

Despre salariu minim pe economie vreau unele lămuriri, sunt angajat cu salariu minim pe economie ca agent de securitate unde programul este in ture de 12 cu 36 de la ora 19 până a doua zi la ora 07, uneori de la 2 pînă la 5 ture sunt solicitat să mă duc la ora 16 si plec la ora 08 a doua zi sau sâmbătă duminică de la 08 la 08 a doua zi adică 24 de ore la finalul luni se adună peste 250 de ore iar patroni îmi dă salariu minim pe economie adică 2574 net zicând că așa se plătește. Întrebarea mea ce pot să fac să îmi plătească toate orele realizate și sunt și ore de noapte pe fiecare tură pentru că sunt ture de noapte acel 25% pentru noapte, Ajutați-mă cu o soluție viabilă cum să rezolv problema.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 9 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti cat mai repede posibil o sesizare la ITM...trebuia sa va plateasca orele suplimentare, daca nu va dadea liber platit.
Și ITM -ul ce face? Eu probabil voi fi intre ciocan și nicovala că ei le va spune de sesizare și va ști cine a făcut-o și se vor răzbuna.
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2025
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
II va sanctiona contraventional .. Inspectorii de muncă sunt obligaț să păstreze confidențialitatea asupra identității persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege și să nu dezvăluie angajatorului, prepușilor săi sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări

Nu cred ca o persoana angajata la ITM isi poate risca locul de munca, prin incalcarea legii , in actualele conditii din tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ture 12/24 Dan012345 Dan012345 Buna ziua, Tocmai m-am angajat la o firma unde voi munci in ture 12/24. Adica muncesc 12 si am 24 libere. Nu am repaus saptamanal de 2 zile cum ar trebui. ... (vezi toată discuția)
La lucru sâmbãta si fãrã plata marialia marialia Buna seara, sunt angajata de aproape 4 ani la o companie care ne cheamă la munca in fiecare sâmbătă si aceasta munca nu este reglementata prin ... (vezi toată discuția)
Program de lucru și de odihnă nerespectat de patron. ce putem face ca să-l determinăm să țină cont de codul muncii? Headshot Headshot Buna ziua. Lucrez in turism,ca ospatar,intr-un restaurant din Sinaia. Programul de munca al restaurantului este 11:00-24:00. Programul nostu,ca angajati,incepe ... (vezi toată discuția)