avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... AJUTOR DE INMORMANTARE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

AJUTOR DE INMORMANTARE

AJUTOR DE INMORMANTARE
O persoana de 74 ani decedata intr-un centru de batrani din Arad, si care a avut doar pensie de handicap (de aprox 5 ani), cu domiciliul stabil in Tulcea dar cu viza de flotant in Arad, beneficiaza de ajutor de inmormantare? Si daca da, de pe raza carui judet se poate obtine acesta?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:01, 9 Octombrie 2025
Daca persoana nu a fost pensionar al sistemului de pensii publice ( indemnizatia de handicap NU este o pensie , ci o forma de protectie sociala acordata de stat celor cu dizabilitati ) , si nici beneficiar al unui ajutor social de la Primarie , nu se acorda ajutor de deces . Poate primi acest ajutor - platit de Casa de Pensii - un copil al decedatului , sau sotul supravietuitor ( daca exista ) cu conditia ca acesti apartinatori sa fie asigurati la pensii , sau pensionari . In acest caz , ajutorul va fi de jumatate din suma acordata asiguratilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare lsp lsp Buna ziua, Persoana decedata din familie a beneficiat de o pensie de handicap.Avea domiciului in Macin (apartinand de Tulcea). Singura persoana care ar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care esti neasigurat beneficiezi de ajutor ... NicoleO NicoleO Buna ziua, In cazul in care esti neasigurat beneficiezi de ajutor de inmormantare? Am gasit pe internet ca se acorda 4310 lei in urmatoarele conditii: ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces pentru salariat Andreja Andreja Buna ziua. As dori sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii. Mama mea a decedat si era inca salariata. Am solicitat angajatorului ei ajutorul de deces ... (vezi toată discuția)